Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Paranormális jelenségek-Finley nyomában!

A Paranormális jelenségek (Finley család) nyomában!
(+18!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikor megnéztem a filmet, akkor feltételeztem, hogy akár igaz történet is lehet. A való életben sajnos akaratlanul is meg lehet hívni egy entitást. Valóban léteznek ilyenek egy tragikus halál eset után, legalábbis már volt rá példa!
A film azonban nem igaz történet, de nem lepõdtem volna meg, ha annak nyilvánítják!
Tulajdonképpen 1978-ban megjelent egy könyv Frank DeFelitta-tól, és annak hatására rendezték meg ezt a filmet. 1983-ban elnevezték a ,,The Entity"-nek.
Az eredeti (filmben említett) név nem Maron, hanem Moran volt! Az anyának pedig három gyereke lett érintett az ügyben és nem kettõ. A könyv egy novela, ami valós történetek alapján íródott.
A valós esemény egy Doris Bither nevû nõvel kezdõdött meg, kit házában megerõszakolt állítása szerint egy poltergeist. Az idõsebb asszony nem árulta el a házához vizsgálódásra tért parapszichológiai kutatóknak az életkorát sem, bár ennek ellenére kiderítették. Meg tudták azt is, hogy a múltja nem csillogott fényben, sõt ellenkezõleg... anyira rémísztõ volt, hogy nem lepõdtek meg utána a poltergeist jelenségen sem! Az entitás mellett epilepsziában is szenvedett. Három fiával nem jött ki túl jól. A kutatók megpróbálták egy gyerekével felvenni a kapcsolatot, de 1999-ben légzési elégtelenségben elhunyt. Az emberek tanácstalanok maradtak, tehát a valódi események nem kerültek teljesen napvilágra. Az asszony senkinek nem árult el semmit sem részletben..... sõt inkább hallgatott, így a valódi történet nagy része magyarázatlan maradt! Ebbõl a szotriból kerültek ki könyvek és filmek. Köztük a már említett ,,Entity", melynek van még egy változata, minek tartalma a következõ:
Carla az elején egy teljesen normális anya, ám mikor láthatatlan erõk törnek az életére, akkor gyökerestõl megváltozik minden körülötte. Állítása szerint egy poltergeist az ágyba ráncigálta és (nemi) kapcsolatot létesített vele. Egy párnával nyomta az arcát, hogy ne tudjon segítségért kiáltozni. Fia szerint csak egy rémálom volt, semmi több. Carla annyira rémültnek bizonyult, hogy inkább elmenekült gyerekeivel egy barátja otthonába. Felkereste dr.Sneiderman-t, ki pszichiáter.... segítség miatt. Az orvos tanácsokkal látta el, mitõl megnyugodott, de mikor hazaért, újra megtámadták. Ráadásul a pszichiáterrel töltött beszélgetés közben fény derült arra is, hogy Carla gyerekkorában rengeteg traumát szenvedett. Kamaszkorában bántalmazták, tizenévesen lett terhes, férje meghalt...stb. Az entitás persze a sok kísérlet által, sem tûnt el.
Tehát nagyjából felvázolva az egészet ezek lennének azok a dolgok, okok, melyek alapján kialakult a film.
De mi a filmben említett Maron?

 

 

Glitter Photos

 

 

 

 

Maron:
A németben a rémálmot jelenti:marön. Ezek olyan álmok, melyek erõs és túlzott negatív érzést válthatnak ki egy emberben. A német folklórban azt hitték, hogy egy szellem, vagy manó, ami lovagol az ember mellkasán, miközben az alszik és rémálmok gyötrik. Az orvosok ezt alvási bénulással magyarázták. Azonban összekapcsolják ezt az incubussal is. A 16. században arra használták, hogy leírják az incubusok által okozott rémálmokat. A paranormális jelenségek-Finley család ezt próbálta megmutatni!

 

Glitter Photos