Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Ne létezz, élj!

,,Harcolni akarok, kézben akarom tartani az akaraterõmet és az érzelmeimet. Tudni akarom, hogy mit miért teszek. Nem akarom, hogy automata vezérlésre állított robot módjára a körülmények és külsõ hatások irányítsanak."
(Zach LeBeau)

 

 

 

 

Ne létezz, ÉLJ!

Mit akarsz magadtól?:
- Hogy irányítsanak?
- Hogy neked diktáljanak?
- Hogy kijátszanak?
- Hogy eltiporjanak?
- Hogy elhagyjanak?
- Hogy kinevessenek?
- Hogy bántsanak?
- Hogy átverjenek?
- Hogy kihasználjanak?
- Hogy romba döntsenek?
- Hogy összetörjenek?
- Hogy tönkre tegyenek?
- Hogy hazudjanak?
- Hogy kibeszéljenek?
- Hogy LEGYÕZZENEK.........?


, VAGY; Mit akarsz magadtól?:
- Hogy õszinték legyenek veled??
- Hogy te irányíts?
- Hogy az legyél, ki vagy?
- Hogy ne keljen álarcok mögött élned?
- Hogy lélekben erõs legyél?
- Hogy örök barátságot köthess mással/másokkal?
- Hogy ne áruljanak el?
- Hogy azt érd el, mit szeretnél?
- Hogy ne hazugok vegyenek körbe?
- Hogy teljes szívbõl melletted álljanak?
- Hogy kivívd az igazságot?
- Hogy szeretni tudj másokat,
- Hogy tudd megérteni a másikat?
- Hogy GYÕZTES legyél....?


VÍVD KI AZ ÉLETET!
Az élet a legnagyobb küzdelem, de harcolni kell! Ha senki nem akarja, hogy robot, szolga módjára irányítsák, álljon a talpára és nyissa fel a másik szemét a maga  igazára! Az életben mindenki közösségben van, és senki nincs egyedül, még ha az ellenkezõjét gondolja, akkor sem! El kell fogadni minden embert magunk körül és bátran csatlakozni kell hozzájuk. Persze nem minden esetben. Ha valaki a nyugalmat, csendet szereti, azt is el kell fogadni!
Vannak visszafogottabbak, kik szeretik a csendet, nyugalmat, ami igazán jó! Az önkény magány mindenki számára fontos, mivel egy átlagos, normális embernek szüksége van arra, hogy néha átgondolja eddigi tetteit másokkal, illetve önmagával szemben és ez alapján tudjon ítélni. 1 nap: 24 óra, amibõl pár percet minimum rá kell szánni arra mindenkinek, hogy végig haladjon az egész napján és alaposan átgondoljon minden apró cseppet: kit bántott meg, kinek mit mondott, önmagával szemben milyen volt....! Ha ez nem teljesül, akkor a lelkiismerettel óriási bajok vannak.
Szinte minden nap szembe kell nézni ugyanazokkal a dolgokkal. S, ezekben a dolgokban : baj, öröm, nyugalom, béke, kaland... lapul, amit ha bátran, magabiztosan kezel valaki, akkor kielégítõ választ fog kapni! De el kell dönteni, hogy ezekben robot, vagy saját akarattal felszerelt illetõ akar lenni valaki.
Ha robot, az azt jelenti, hogy más úgy bánik vele, ahogy akar és irányítható orránál fogva. Ha saját akaratú, akkor kivívja az igazságot, amit más ugyan nem fog elfogadni, de az tudja határozottan, hogy neki van igaza.
Tisztában kell lenni azzal is, hogy minden 24 óra tele van a lelkiismerettel, érzelmekkel, amiket olykor kordában kell tartani! 
Ha egy személy jól bánik a másikkal pozitív választ fog rá kapni.. ellenkezõ esetben pedig negatívat. Akad olyan is, hogy hiába bánik jól másokkal, azok mégis lenézik, bántják. Ilyenkor természetesen feltesz kismillió kérdést, mint pl: Mivel érdemeltem ezt ki?
Nem mindig önmagunkban kell a hibát keresni. Legtöbbször hibázunk, de más még nagyobbat hibázhat velünk szemben! Erre jó az, amikor van a képben egy másik személy is, ki teljes mértékben mellette áll tettben, akaratban, cselekedetben, megértésben a másiknak, és a legnagyobb, legkisebb baj sem választhatja el õt tõle. Ez sajnos ritka, és a legtöbbször mese! Ezek álmok inkább, mert nem sok ember van, ki kitart a másik mellett. Legtöbbször a csalódás van jelen. De ha mellette áll valaki a másik mellett, akkor azt semmilyen külsõ hatás, körülmény sem szakíthatja el, ami nehéz. Jól meg kell válogatni, hogy kivel áll valaki szóba, és ha lehet addig közömbösnek, negatívabbnak lenni vele, ameddig megfelelõen ki nem ismerjük.
A másik dolog pedig, hogy soha nem szabad a másik szavára adni! Ha valaki a jóra törekszik és cselekedetben is a jót mutatja, arra érdemes rá hallgatni, de ahhoz, hogy ezt felismerje valaki, idõ kell! Mindig önmagával kell foglalkoznia az embernek, nem mással, mert önmagán kívûl másra nem számíthat. A hátulsó szavakra, amiket mondanak nem hallgatni, hanem hagyatkozni az önmaga véleményére, mert az a háta mögötti akarat rossz is lehet, órási mértékben!

 

 

 

 

 

 

 

 

Glitter Photos