Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Ed és Lorraine Warren

 

 Ed és Lorraine Warren

 

 

 

 

,,Az idõ nem megfizethetõ, mégis semmibe sem kerül nekünk. Azt tehetünk vele, amit akarunk, de nem birtokolhatjuk. Eltölthetjük, de nem tarthatjuk meg. És, ha egyszer elmúlt, nem kaphatjuk vissza."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edward "Ed" Warren Miney (szeptember 7, 1926 - augusztus 23, 2006), és Lorraine Warren Rita, született Moran, ( január 31, 1927).
Mind ketten amerikai paranormális nyomozók és szerzõi a nagy kísértethistóriáknak. Edward jelen volt a második világháborús haditengerészeten (veterán), valamint rendõrként is. Késõbb lett démonológus, szerzõ, elõadó.
Felesége Lorraine egy tisztánlátó nõ volt, kihez csatlakozott.


 

 

1952-ben alapították meg a New England Society-t, valamint nyitottak egy Occult Múzeumot. Késõbb több könyv szerzõi lettek a szellemvizsgálódások nyomán. Állításuk szerint 10000 szellemjárást vizsgáltak meg karrier futásuk során. Warrenék jelen voltak az Amytiville vizsgálódásokban az elsõk közt.
Felelõsek voltak a természetfeletti vizsgálódásokért.  Ed meghalt 2006-ban, de felesége továbbra is folytatta a vizsgálatokat és folytatja a mai napig:

,,Ez tényleg Ed, Maga pedig hadd tudja, hogy õ akarta, hogy továbbra is ezt folytassam.  A férjem tiszteletére csinálom. A munka nagyon sokat jelentett neki, ezért szeretném folytatni az õ örökségét."
A vizsgálatok mellett Lorraine tovább futtatja az Occult Múzeumot a Connecticut-i Monroe-ban, vejének Tony Spera-nak a segítségével.  

 

 

 


Ed és Lorraine Warren vizsgálatok:

- Amytiville:
Warrenék legismertebb esetei közé tartozik az Amyitiville-is Horror eset, miben Kathy Lutz és George azt állította, hogy a ház démoni irányítás alatt van. Stephen és Roxanne Kaplan tanulmányozta az esetet és jellemezte, mint átverést!
Lorraine riportban azonban azt vallotta az Express-Times-nak, hogy nem átverés az Amytiville-i eset.


- Démon gyilkosság:
1981-ban Arne Johnson-t azzal vádolták meg, hogy megölte a földesúrt Alan Bono-t. Warrenékhez fordultak segítségért, hogy vizsgálják meg Mr.Johnson menyasszonyának öccsét, kit állítólag Démon irányít. Kiderült, hogy Mr. Johnson megszállottnak bizonyult. Mikor a tárgyalásra került a sor, Mr.Johnson próbált könyörögni, hogy nem bûnös, de sikertelen volt a jogalap.

- Farkasember:
1983-ban Bill Ramsey-t megszállt egy Démon és azt állította, hogy farkasember. Elkezdte harapdálni, megtámadni az embereket. Warrenék ördögûzést hajtottak végre.

- Smurl család:
A Pennsylvania-ban élõ lakosok Jack és Janet Smurl meglehetõsen azt állította, hogy természetfeletti tevékenységek zavarják õket. Többek közt illatokat, hangokat, jelenéseket tapasztaltak. Warrenék bekapcsolódtak készségesen az ügybe és kiderítették, hogy a házban három szellem volt jelen egy Démonnal.
Jack és Janet Smurl azt állították, hogy szexuálisan is zaklatták õket.


- Connecticut, Southington:
A Snedeker család kérte Warrenék vizsgálatát a házuk miatt. A házban démoni erõk jutottak hatalomra és szellemek. Szexuálisan, fizikailag is bántalmazták õket. Warrenék megállapították, hogy a házban szellemidézést hajtottak végre és az elõzõ lakók szórakoztak a holttestekkel.

 

 

 

Kritikák:
Ray Garton írt egy könyvet a Southington- ban történõ Snedeker családról, miszerint a történet nem valós, csak a család fogyaszt drogokat, alkoholokat.
Az Amytiville esetet pedig Benjamin Radford támadta meg, s szerinte a lakók kitalálták a történetet.