Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Anna Doll-Ed és Lorraine Warren ügy

 Annabelle baba esete: Ed és Lorraine Warren ügy

 

 

 

 

 

 

 


1970-ben egy édesanya vásárolt egy Ann Doll babát, lánya, Donna születésnapjára. Donna akkor már fõiskolás diák volt, aki diplomájára készült szobatársával Anngie-vel. Donna a babát az ágyára helyezte el és ott is tartotta mindig. Néhány nappal késõbb a két lány félni kezdett és borzongani a babától, ami elkezdte folyamatosan helyét változtatni és még lába is kelt titokzatos módon néha. Mikor Donna és Anngie hazaért állandóan más szobában találták meg a játékot, mint ahol hagyták. Elõfordult, hogy a baba valamikor a széknek dõlt az ebédlõn, vagy a kanapén állt. Elhatározták, hogy mielõtt dolgozni mennek becsukják a szoba ajtaját, hogy véletlenül se tudjon kimenni onnan.

Idõk teltével már nem csak a titokzatos ajándék mozgása lett rémísztõ, hanem fokozódott az esemény azzal, hogy üzenetek is jelentek meg. Annabelle nem csak járni tudott, hanem írni is egy pergamenre: ,,Help us!" ,,Help Lou!" !
A kézírások kisgyerekéhez hasonlítottak. Donnának és szobatársának soha nem volt pergamenje, így feltehetõ lett az a kérdés, hogy honnan származik?!

Egyik nap a két nõ arra tért haza lakásukba, hogy Annabelle a másik szobában van. Közel mentek, hogy szemügyre vegyék és vér cseppeket találtak a hátán, kezén, mellkasán. Nagyon féltek és már nem tudtak kihez fordulni. Médiumhoz folyamodtak. Séancét tartottak, melyben kiderült, hogy Annabelle egy fiatal lány volt és ott tartózkodott az ingatlan elõtt. Teljes nevén Annabelle Higgins, ki hét éves korában hunyt el. A médium szíve és a lányoké megenyhült a kislány iránt. Rádöbbentek arra, hogy a baba nem egy hétköznapi ajándék, hanem annál több.

Lou barátja volt Donnának és Anngie-nek már akkor is, mikor a baba megérkezett hozzájuk. Lou mindig is gyûlölt még a közelébe is menni a játéknak és állandóan azt akarta, hogy végre szabaduljanak meg tõle. Lou egyszer arra ébredt, hogy pánikrohama van és nem tudja mozgatni a testrészeit. Teljesen lebénultnak érezte magát, mintha csak rossz álomban lenne. Észrevette a hozzá közeledõ Annabelle-t, ki fojtogatni kezdet erõteljesen, hogy már levegõt sem kapott. Másnap reggel rosszul érezte magát, miután felébredt. Döntést hozott arról, hogy õ maga fog megszabadulni a szellemetõl. Annabelle másnap másodszorra is letámadta õt, de ezentúl véresre karomolta. A karmolások nyoma forró volt. A karcolások két nap alatt begyógyultak.

Donna a történtek után feltételezni kezdte azt, hogy Annabelle nem szellem, hanem démoni jellegû. Valódi segítséget próbáltak keresni és felvették a kapcsolatot egy Hegan nevû pappal. Hegan miután a templomban segítséget kért, Cooke Atya pedig felvette a kapcsolatot Ed és Lorraine Warren szakértõkkel. Warrenék azonnal elkezdték az ügy megoldását, és kikérdezték a két lányt. Tudtára adták a két nõnek, hogy a szellemek nem birtokolnak élettelen tárgyakat, játékokat. Õk ettõl eltérõek. Annabelle baba valójában démoni eredetû volt, ki manipulálni akarta õket. A démon Donnáék érzelmi sebezhetõségét célozta meg üzeneteivel és teleportálásával. A démon még bánthatta is volna õket sokkal jobban a karcolások mellett. A püspök megáldotta a lakást, melyben kiûzte a gonosz erõket onnan. Ed és Lorraine Warren pedig elvitték a lakásból a babát. Warrenék a hátsó ülésre tették Annabelle-t és érezték mennyi gyûlölet áradt belõle, ugyanis autójuk a kanyaroknál leállt, a kormány és a fékek váratlanul elromlottak. Hazavitték magukhoz és figyelték a játék minden mozdulatát. Elsõnek csak tárgyakat mozgatott, emelt fel a magasba az íróasztalon, majd a helyét is változtatni kezdte, pont úgy, mint Donnáéknál.
FatherJason Bradford exorcista ment el a házhoz. Mikor meglátta a babát a székben, felvette és a következõket mondta: ,,Ez csak egy rongybaba, Annabelle, és nem tud megsebezni senkit!". Ezután fogta a babát és eldobta. Ed erre felkiáltott: ,,Ez az egyik dolog, amit jobb, ha nem mondasz!"
Néhány órával késõbb Lorraine elmagyarázta Jason-nak, hogy a kanyarban a keresztezõdésnél a fék nem mûködött. Mindezek csak egyek azok közül az események közül, melyek történtek!
A két lány súlyos hibái: a séancéval még rosszabbat tettek, és túl sokat foglalkoztak a babával.

Annabelle-t az Occult Museum-ban tartják és már nem járkál, nem mozog, de úgy gondolják a látogatók, hogy õ a  felelõs egy motorkerékpáros pár balesetéért.

(A The Conjuring c. film eleje mutatja ezt: ,,Annabelle Case...")


 

Glitter Photos