Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Smurl Family-Ed és Lorraine Warren

A Smurl Család - Ed és Lorraine Warren ügy

 

 

 

 

 

 

Jack és Janet Smurl a West Pittston, Pennsylvania-i lakásukban azt állították, hogy démon lakott ott 1974 és 1989 között. A vizsgálódások felkeltették a sajtó figyelmét, valamint papokét, szkeptikusokét, pszichológusokét.
Az események 1974-ben kezdõdtek, mikor a démon zaklatni kezdte õket: kutyájukat a falhoz dobta, rázta a matracot, fizikalilag és szexuálisan is bántalmazta a lakókat. Emellett a büdös szagok sem voltak kivételek.
1986-ban kezdte vizsgálni a házat Ed és Lorraine Warren. Ed szerint a démon "nagyon erõs"-nek bizonyult. Megrázta a tükröket és bútorokat is, miután megpróbálták rábeszélni, hogy távozzon vallásos zenékkel, imádkozásokkal. Ed hõmérséklet csökkenéseket észlelt és sötét alakot látott. A démon a tükrön hagyta neki a következõ üzenetet: ,,Kifelé!".
Paul Kurtz filozófiai professzor azt állította, hogy Warrenék nyomozása nem objektív és a kísértettörténetet a Smurl család csak kitalálta. Ezen kívûl pedig Smurl-ék állítását agykárosodásnak, hallucinációnak, téveszméknek nyílvánította.
Smurl állította egy riporternek, hogy 1983-ban volt egy mûtétje rövid távú memóriaveszteség miatt. Robert Gordon szerint pedig sok ember fordul démonológiához, hogy sok stresszt ezzel magyarázzon meg!
Diocese Scranton bizonytalan volt a démoni üggyel kapcsolatban.
A Smurl család otthonát több pap is megáldotta, kik azt mondták, hogy ,,Nem voltak káros tevékenységek az ingatlanban!".
Janet Smurl kijelentette, hogy egy ismeretlen pap háromszor hajtott végre exorcizmust a lakásban sikertelenül. Véleményük szerint a démon elkerülte a szertartásokat azáltal, hogy bárhová mentek, az követte õket, így a szertartás alatt sem tartózkodott ott.
1986-ben az ottani helyi pap a családdal töltött pár éjszakát és nem tapasztalt furcsa jelenségeket.
Szintén 1986-ban, Immaculate Conception Parish lelkipásztora West Pittstonben Joseph Adonizio azt mondta, hogy a Smurls az élénk imák után érezte a tevékenységek megszûnését. 1987-ben Janet Smurl egy riporternek nyilatkozta, hogy még mindig látnak árnyakat, kopogásokat hallanak.
A Smurl család végül Wilkes-Barre-ba költözött, azt nyilatkozták az újságíróknak, hogy nem találtak új otthonukban zavaró jelenségeket.