Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Demon Murder-Ed és Lorraine Warren

 Démon Gyilkosság - Ed és Lorraine Warren ügy

 

 

 

 

 1980.jul.30-án Arne Johnson menyasszonya, Debbie Glatzel, azt állította, hogy a legfiatalabb testvére, David zokogva ébredt fel, mondván, hogy akadt egy furcsa látomása, "rettenetes fenevad",melyben a következõt látta: egy embert, vékony arccal, állatéhoz hasonló testtel, korom fekete szemekkel, csipkézett fogakkal, hegyes füllel, szarvval, patával. A félelmetes látomásban azt mondta neki: ,,Óvakodj!".
Ezek után állították, hogy David-nek problémái kezdtek lenni. Késõbb Glatzels beperelte Lorraine Warren-t, azt állítva, hogy David-nek mentális betegése volt és nem megszállott.
David-nek a problémái valójában egy bérházban kezdõdtek, miután elmentek kitakarítani a bértulajdont, amit szereztek. Megkérték, hogy a hálószobát õ takarítsa, azonban látott egy öregembert skótkockás ingben, farmerben, ki ellökte õt. A fiú annyira megrémült, hogy nem akart visszatérni a házba.  Mikor este hazaért az új otthonukba Amie és Debbie, akkor David azzal fogadta õket, hogy az öregember ártani fog nekik, ha ott maradnak.  Az öregembert dühösnek vélte és még karcolások is megjelentek a bejárati ajtóm.
Ezeken a dolgokon kívûl, a rémálmok is visszatértek. Ed és Lorraine Warren még könyvet is írt róla. David késõbb állította, hogy az öregember morgott, latinul beszélt. Állandóan azt mondta róla: ,,Eljön értem, eljön értem!".
A család kezdett hangokat hallani, huzatos lett a ház, és a hangokból ítélve azt hitték, hogy állatok vannak a padláson. Mikor David-et megtámadta a démon, akkor kérték pap segítségét.
Az idõs ember már a nappaliban is megjelent ingben, farmerban, de ezentúl fehér szakállal. Ekkor kérték meg Ed és Lorraine Warren démonológus párt, hogy segítsenek rajtuk. Lorraine rögtön meglátott David mellett egy fekete köd képzõdést, ezzel is jelezve, hogy rosszindulatú a támadó. Hamarosan vörös foltok jelentek meg a nyakán. Kiderült, hogy egy démon lakozik a fiúban, ki sziszeg, morog, idegen nyelven beszél, gyorsan szaval a Bibliából. Valamikor elõfordultak 30 perces, rohamos görcsök is.
Warrenék állították, hogy négy pap három, kisebb ördögûzést hajtott végre a fiún. Mikor megkérdezték a démon nevét, akkor egy helyett negyvenhárom nevet sorolt fel. David testén jelek jelentek meg, lebegni kezdett, s az exorcizmus alatt megállt a légzése és vissza kellett hozni. 1980-ban Warrenék a brookfield-i rendõrséghez mentek, mert a helyzet egyre súlyosabbá vált.
Mindezek mellett Amie-t is megtámadta a démon, mikor egyedül tartózkodott otthon. Megpróbált kimenekülni az autóhoz, de mikor beszállt, meglátott egy fekete szemû, öregembert.
Ahogy David állapota rosszabbodott, Debbie és Johnson kiköltözött a házból. Debbie kutyafésülõként kezdett dolgozni a város egyik új lakosánál, Alan-nál.
Kaptak lakást is, ahol Johnson viselkedée kezdett megváltozni. Esténként Debbie szerint transzba esett, majd morgott. Mikor felébredt, nem emlékezett semmire.
1981-ben Johnson újra dolgozni kezdett a Wright Tree Service-nél. Alan meghívta az egész csoportot borra, ahol Debbie és a lányok pizzáztak. Alan kicsit többet ivott, és megragadta Mary-t. Johnson visszament a házba a lányért. Debbie a két férfi közé állt a veszekedésben. Wanda, aki Jonhson-hoz menekült emlékezett arra, hogy mozdulatlanul állt, mint a kõ. Majd a férfi kisétált az erdõbe, ahol pár szúrással végzett a földesúrral.