Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Ektoplazma és csalás!

Az ektoplazmáról, és amire még nem árt odafigyelni!


 

 

 

 

 Az itt leírtakat senki ne utánozza!

Asztali séance csalás: !!!
Ha erõsen támaszkodunk egy asztalon és kezünket magunk felé húzzuk, akkor a két másik asztalláb simán felbillen. Ha a cipõnket pedig az egyik asztalláb alá tesszük, miközben a kezünk erõsen az asztalon van, így a lábunkat megemeljük és az asztal nem fogja érinteni a talajt.
Ehhez erõ és alapos gyakorlás kell. Nagyon nagy társ a csalásban!


Glitter Photos

 

 


Ektoplazma:
Charles Richet alkotta meg a szellemi energia megjelölésére fizikai anyagban. Összefüggésben hozták a szellemekkel, de a második világháborúban ezeknek száma csökkent!
Az ektoplazma transz állapotban jön létre médiumoknál. A médiumok állítása szerint fényviszonyban ez nem jöhet létre.
Gustav Geley kutató szerint az ektoplazma nagyon változó anyag. Szerinte néha párás, néha pedig egy köteg jó fonál.
Arthur Conan Doyle szerint kocsonyás anyag, amely meg tud szilárdulni.
Az ektoplazmát a tudomány nem fogadja el, ugyanis néhány vizsgálatból kiderült, hogy nem paranormális anyag.  Egyes kutatók szerint azonban lehet paranormális, melyet fotók alapján állapítottak meg.
Más kutatók, kik ezzel foglalkoztak megállapították, hogy egy azonosítatlan folyadék keletkezik az emberi testben, mely ezt létrehozza.
Az ektoplazma azonban inkáb
b bizonyult csalásnak, mint igaznak. Néhányan úgy tarották, hogy szabad szemmel nem látható, csak érezhetõ a testben.

Csalás:
A csalás nagyon egyszerûnek bizonyult. Rájöttek, hogy sok médium használta azt a módszert, hogy lenyelt (ismeretlen anyag), és textiltermékeket öklendezett fel, amit burgonyakeményítõvel simítottak el. Egy másik ügyben pedig rájöttek, hogy az ektoplazma papírból, ruhából, tojásból készült, vagy vajból.
Gyenge fényviszony mellett a viktoriánus korszakban a faux ektoplazma bizonyult a legkönnyebbnek: szappan, zselatin, tojásfehérje.
CD Broad pedig bebizonyította, hogy az ektoplazma különbözõ anyagokból áll és nincs bizonyíték, hogy köze lenne a szellemekhez.