Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Perron Family-Ed és Lorraine Warren

 Perron Family-Ed és Lorraine Warren ügy


 

 

 

 

 

 


Ed és Lorraine Warren karrierje során a legérdekesebb dolog a Perron családnál történt. Számtalan híres ügyekben voltak már jelen, mint az Amytiville, Snekeder család, Annabelle baba...., de köztük még érdekesebbnek bizonyult ez!
Az érintettek: Roger Perron, felesége Carolyn és négy gyerek (Nancy, Andrea, Cindy, Christine).
1970 telén a Perron család egy csendesebb helyre költözött Rhode Island-ra, és azon belül az ott található Round Top Road Harrisville-be. A föld 1736-ban jött létre és egy tíz szobás lakást kaptak ott, ahol minden lány kedvére barangolhatott és játszhatott. Nancy és Christine egy szobában aludt, míg Cindy-nek és Andreának külön szobája volt  Az estéken a nõvérek a kisebbekhez mentek félelmükben.
A Perron család már a beköltözést követõ elsõ napon észrevette, hogy valami baj van az új otthonukkal. Késõbb ki is derült, hogy ott nyolc család élt és halt meg. Köztük Arnold Estate és
Mrs. John Arnold, ki felakasztotta magát a pajtában 93 éves korában. A birtokon sajnos nem ez volt az egyetlen öngyilkossági eset, ugyanis ott majdnem mindenki megölte magát. Olyan esetekre kell gondolni, mint: fulladás, gyilkosságok, mérgezések, nemi erõszak, fulladás a patak közelében. Például négy férfi titokzatos módon megfagyott a tó közelében, és egy tizenegy éves kislányt meg is öltek!
Ezek után már nem volt meglepõ a családnak, mikor az eladó azt tanácsolta nekik, hogy mihelyst beköltöznek hagyják égve a villanyokat este.
Elsõnek a szellemek, démonok ártalmatlanok voltak. A házban rengeteg szellem volt. Egy szellem virág illatot éreztetett, míg a másik jó éjszakát kívánt minden este a lányoknak. Egy fiatal szellemférfi pedig teljesen megbabonázta õket, mikor a játékautót mozgatta. Egy nõi szellem jelenléte pedig teljesen örömnek bizonyult. Mikor beléptek a szobákba, frissen összeseprett piszkot találtak középen, ami csak arra várt, hogy a kukába tegyék. A seprût pedig mindig más helyen találták meg. A konyhában pedig állandóan elsöprõ zajok voltak.  Egy "Manny" .... másik szellemet a gyerekek nagyon szerették, kirõl azt hitték, hogy Johnny Arnold lelke, ki öngyilkosságot követett el. Manny csendben figyelte a gyerekeket, miközben napi tevékenységüket végezték, egy kis ferde mosollyal az arcán és szórakosztatta õket, miközben játszottak.  Ha szemkontaktust csináltak Manny-vel, akkor az eltûnt, amilyen hamar csak megjelent. A kísérteties jelenségek mellett még egyéb más is kialakult: a telefonkészülék lebegett, az ágy néhány centire a padlótól lebegett, léptek hallása, használati tárgyak siklottak. Gyakran a székeket valaki arrébb húzta és a képek is leestek a falról. Gyakran látták, hogy vér szivárog a falból, majd eltûnik a semmibe.
Azonban nem mindegyik kísértet fogadta õket ilyen rendesen. Valamelyik húzta a lányok haját, megrántotta a lábukat, dörömböltek az ajtón olyan erõval, hogy az egész ház visszhangzott. Az ajtók is csapódtak. Az egyik szellem egész este ébren tartotta a családot, miközben kiáltozott: ,,Mama! Maaaama!", amíg egy másik kísértet kínozta a  8 éves Cindy-t miközben elmondta neki, hogy van hét halott katona, aki a falban volt elásva. Az egyik szellem olyan rossz volt, hogy a Perron család a mai napig nem hozta nyilvánosságra, hogy mit tett velük! Andrea Perron azonban utalt beszédjében arra, hogy néhány lélek molesztálta a gyerekeket.
Mikor a riporter a gonosz szellemrõl kérdezte õt, a nõ csak ennyit válaszolt:
,,Mondjuk azt, hogy volt az otthonunkban egy nagyon rossz fiú szellem éppen – öt kicsi lánnyal."
A legtöbb szörnyû szellem között azonban kiemelkedett a gyakorlott sátánista: Bathsheba Sherman, ki a pajta mögötti fán akasztotta fel magát. A 19-ik században élt ott és boszorkány volt.  Elsõdleges tényezõje a különösen erõszakos személyisége. Az elõzõ lakók azonban nem jelentettek be semmit sem.

,,Te neked a hit csak a védelmed. Nekem mindig volt hitem. Isten megvédett engem és lehetõvé tette, hogy ezt tegyem. Annak idején Perronéknak nem volt hite- és ez nagyon veszélyes volt."

Bathsheba Thayer született 1812-ben Rhode Island-ban. Judson Sherman-nal házasodott össze. Bathsheba magányos életet élt, a közösség egy számûzöttje lett, bentlakott miután azzal vádolták, hogy sátánhoz ölte meg a fiatal babáját áldozatként. A baba testérõl úgy vélték, hogy egy éles tárggyal a fejét megszúrták. Miközben a bizonyíték hiányzott, az ügyet végül ejtették. Bathshebának állítólag három gyereke is volt, ki négy éves koránál tovább nem élt. Éheztette és verte õket. Bathsheba meghalt május 25-én 1885-ben és egy halottkém azt írta, hogy még soha nem látott ilyet - a nõ lesoványodott teste hátborzongatóan megszilárdult, látszólag kõvé.
Bathsheba gyakran kínozta a lányok közül Cindy-t, és nagyon sok tárgyat össze is tört a háztartásban. Roger Perron pedig gyakran érezte, hogy a nõ megérintette, gyengéden simogatta a nyakát.  Nyilvánvalóvá vált, hogy Bathsheba akarta Carolyn távozását a házból.
,,Mrs. Perron azt mondta, hogy egy reggel hajnal elõtt felébredt hogy egy kísértet áll az ágyánál: a fej egy idõs nõé, miközben oldalt lógott egy szürke ruha fölött. Egy hang visszhangzott:Kifelé. Kifelé. Halállal és szomorúsággal foglak kiûzni téged.".

Bathsheba innentõl hatalmas támadásokkal bántottan Carolyn-t. Tárgyakat dobott rá, pofon ütötte. Ágyát mozgatta azért, hogy hagyja el a házat. Akadt olyan eset is, mikor Carolyn a kanapén ült és érezte, hogy fáj a lába. Mikor megnézte a lába vérzett, mintha varrótûvel szúrkálták volna meg.
Ekkor hívták Ed és Lorraine Warren házaspárt, hogy segítsenek nekik az ügyben.  A házaspár már számtalan dologban segített másoknak. Kezdetben azt hitték, hogy Carolny Perron-t megszállta Bathsheba , de ezzel Ed Warren nem értett egyet.
Andrea Perron ezt nyilatkozta: ,,Azon az éjszakán azt gondoltam, hogy látom az anyámat meghalni. Életem legszörnyûbb éjszakája volt. Olyan hagnban beszélt, amit azelõtt még soha nem hallottunk, és egy hatalom, mely nem ebbõl a világból való, dobott húsz lábat a másik szobába.".

Sajnos Ed és Lorraine Warren nem voltak teljesen sikeresek abban, hogy megszabadítsák a Perron családot a félelmetes háztól. Carolyn Perron vallotta, hogy a házaspár szándékai feléjük jók voltak, bár úgy vették észre, hogy a dolgok csak rosszabbra fordultak. Roger Perron pedig követelte, hogy Ed és Lorraine Warren hagyja el a lakásukat azonnal!

A házról kiderült, hogy valójában a tulajdonos Perron-ék elõtt felbérelt egy  építési vállalkozót, hogy tatarozza a házat. Az építkezési vállalkozó dolgozott, mikor hirtelen abbahagyta és váratlanul elmenekült. Sikított, otthagyta a dolgozó eszközeit és autóját is.
 
A Perron család végül szerencsétlen anyagi körülmények közt lakott tovább a házban 10 évig még. Elviselték a barátságos szellemek kényelmetlenségét és azt a kínzást, amit a rosszindulatú szellemek okoztak nekik.
Végül 1980-ban Carolyn kérésére a család kapott a pénzügyi alkalmon és elköltözött a házból.
(Ezt a The Conjuring címû film is mutatja!)