Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Poltergeist

Poltergeist

 

 

 

 

A poltergeist esetekről 2000 éve számoltak be, mióta a történész Titus Livius fejegyezte, hogy a római katonákra rejtélyes módon kövek zúdultak.
A poltergeistek tulajonképpen titokzatos erők, vagy jelenségek. Az emberek nagy része démonnak titulálja őket. Ezen nem is lehet csodálkozni. Aktivitásaik ugyanis nagyon hasonlítanak a démonokéhoz.
Gyakori megnyilvánulási formája, hogy emberhez ragaszkodnak. Állítólag fókusszemély hozza őket létre. Azzal zaklatják áldozataikat, hogy tárgyakat emelnek a magasba, edényeket törnek össze, kopogó hangokat hallattnak, dobálják a tárgyakat. De ugyanúgy hozzájuk csatolható a spontán tüzek (spontán öngyulladás), hőmérséklet változás, tárgyak eltűnés és feltűnése a semmiből.
Az emberek kisebb része meg van arról győződve, hogy a poltergeistek nem ártalmasak. Ez nem teljesen igaz. Lehet, hogy valakit csak rémísztgetnek, de másokat sajnos kegyetlenül bántanak.
A szellemekkel ellentétben tehát ők emberhez ragaszkodnak, akit fókusszemélynek nevezünk. A fókusszemélyek transzba eshetnek, levitálhatnak. Különös dolgok, amik velük történhetnek, hogy például valaki kirángatja őket az ágyból, karmolások jelennek meg a testen. A fókusszemélyek gyakran 11 és 16 év közti fiatalok, legtöbb esetben lányok. A poltergeist jelenések létrejöttekor a fókusszemély általában mindig jelen van! A poltergeist kialakulásához a következő okok vezetnek: fizikai bántalmazás (iskolában), szülők viszonya a gyerekkel, depresszió, stressz, fizikai és érzelmi gondok. Egy másik fontos szempont, ami kialakíthatja, az a ház előző lakói/lakója. Az utóbbinál megeshet a csapdába esett vagy földhöz ragadt szellem, aki nem tud sehogy sem tovább lépni, így dühös lesz, erőszakos, aki áldozatát bántalmazza.Poltergeistre utaló jelek:

- Megjelenő, eltűnő tárgyak
Az eltűnt tárgy napok múlva ugyanazon a helyen, vagy egészen máshol tűnik fel. Megeshet olyan is, hogy a semmiből tűnik fel olyan tárgy, amit még a házban nem lehetett látni egyszer sem.

- Lebegő, vagy dobott tárgyak
Például a könyvek lezúdulnak a polcról, vagy a konyhában a tányérok, edények a magasba emelkednek megmagyarázhatatlanul. Apró tárgyak is repülhetnek át a szobán keresztül.

- Rendellenes szagok, illatok
A legtöbb poltergeist esetben: maró füst, rothadó élelmiszer szag. A szagok kiterjedhetnek a ház többi részére is, nem csak egy helyre.

- Elektromos interferencia
A lámpa fel, le kapcsolódik. Az akkumulátorok váratlanul, ok nélkül lemereülnek. A legfontosabb, hogy a poltergeist a számítógépen (chat) üzenetet tud hagyni, melyek értelmetlenek.

- Nem fizikai erő

Például az elemmel működő játékok, melyben nincs elem, működni kezd. Vagy telefonhívások, melynek eredete ismeretlen.

- Rendellenes hangok
Hangos csattanás, kopogó hangok, óriási rezgések. Itt azt kell figyelembe venni, hogy minél erőszakosabbak a zajok, akkor annál jobban lehet tulajdonítani poltergeistnek.

- Fizikai támadások
Pofonok, tárgyak dobálása egy személyre. A bőrön: harapásnyomok, karcolások, sebek. Legritkább esetben néhány jelenésben jelentettek: csonttörést, törött bordát. Nagyon veszélyes esetben szexuális támadások is előfordulhatnak.

- Erőszakos cselekmények:
A bútorok rázkódnak, spontán begyulladnak a tárgyak, kiabalások hangja a lakásban (rémísztő), háztartási tárgyak ok nélkül eltörnek. Embereknél szédülés, hányinger, rosszullét lép fel.

- Amikor a veszély előtör!!!
A legveszélyesebb folyamat, amikor már brutális, taszító sérülések jelennek meg egy személyen. Szexuális támadások, hajhúzások is megjelennek itt. Előfordulhat, hogy a szoba magától lángra kap (mennyezet, padló, szőnyeg....). Éles tárgyak dobálása, lebegése, melynek célja egy személy bántása. Támadások, amikor lá
thatatlan erő taszít egy embert a földre.

Glitter Photos