Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

A Pontefract poltergeist

 A Pontefract eset


 

 

 

 

 

 

Ez a poltergeist tevékenység Joe és Jean Pritchard otthonában történt az 1960-as évek végén East Drive Chequerfield Estate Pontefract-ban. Egy csuklyás alakú entitás kísértett ott, mely alaposan felhívta a szellemkutatók figyelmét.
Az események már röviddel elkezdõdtek akkor, amikor a Pritchard család beköltözött a lakásba. Egy 13 éves lányuk Diane és egy 15 éves fiúk Philip volt, valamint Mrs. Pritchard anyja, Sarah Scholes. Annak ellenére, hogy meleg nyári idõ volt, Sarah állandóan huzatot és hideget érzett a házban. Nem sokkal késõbb a konyhában víztócsák jelentek meg. Egyik este, amikor Philip nagymamájával volt, hirtelen por lepte be a nappalit és további víztócsa. A család vízvezeték szerelõt hívott, de semmi nyomát nem találta szivárgásnak.
Mrs Scholes és Phillip elhagyta a házat, miután a szekrény magától lebegni kezdett. Mr. O'Donald kijelentette, hogy a házukat megszállta egy poltergeist. Majd hirtelen hangos csattanást hallottak, és egy fényképet találtak a padlón. Diane-t szemelte ki legfõképpen a poltergeist, kit gyakran kirángatott az ágyból, vagy húzott felfelé a lépcsõn. Még  sebek tûntek fel a nyakán. Miután a tárgyak eltûntek, és levitáltak ördögûzést kíséreltek meg a házban, de a helyzet rosszabb lett. Miután a család barátja szentelt vizet használt a lakásban, a poltergeist az összes keresztet lelökte a falról. Két évre a jelenségek megszûntek. Majd Jean arra lett figyelmes, hogy a virágcserép összetört. Ennyi idõ után nem igazán tudta mire vélni a dolgot, csak arra, hogy az entitás visszatért..Kis idõ múlva rémálommá vált minden. Még rosszabb lett, mint azelõtt. Dörömbölõ, csattonó hangok lepték el a házat. A hûtõszekrényben tárolt élelmiszereken pedig fognyomok jelentek meg.
Joe és Jean egy fekete köpenyes alakról számolt be. A látogatók szerzetesnek hitték. A család lelkészt hívott, ki kijelentette nekik, hogy nem hiszi el a történteket. A bútorok mozgása állítása szerint a padló süllyedése miatt van. Mindaddig nem is hitt nekik, amíg meg nem látott egy gyertyatartót lebegni, ami mikor odaért hozzá, hirtelen leesett. A lelkész távozott, azt megállapítva, hogy gonosz erõk vannak a házban.
A jelenségek kis idõ múlva azonban hirtelen megszûntek és soha nem folytatódtak.
A család kiderítette a házról, hogy ott régen egy kolostor volt, amit a 16. században leromboltak. Egy helybéli asszony úgy vélte, hogy a különös jelenségeket a ház múltja okozza. Elárulta nekik, hogy volt ott egy szerzetes, kit felakasztottak, mert rátámadt egy asszonyra.

Glitter Photos