Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Álom telepátia

Az álom telepátia 

 

 

Az álom telepátia egy olyan képesség, mely lehetõvé teszi, hogy álmon keresztül kommunikáljon valaki egy másik személlyel. Deborah Erickson írt róla könyvet, s szerinte a meditáció, a csend könnyebben létre hozhatja ezt. Szintén álomtelepátiának számat, ha valaki megálmodik valakirõl valamit. Sigmund Freud telepatikus álmodó volt. Azóta rengeteg kísérlet jött létre ezzel kapcsolatban, hogy minél többet meg tudjanak a tudósok. Az 1940-es években ez az Eisenbud-Pederson-Krag-Fodor-Ellis vita témája is volt.
A kommunikáció elképzelése és spekulációja Sigmund Freud által a pszichoanalízisben volt megvitatott 1921-ben. Freud úgy vélte, hogy a teleptikus álmokat semmiképpen sem lehet megcáfolni. Freud megjegyezte, hogy soha nem volt telepatikus álma, mindaddig, amíg meg nem álmodta egy sógornõ és fiú halálát. Freud soha nem foglalkozott ezzel, de ennek hatására különbözõ forrásokból merített tapasztalatokat, hogy több információt gyûjtsön róla. Más kutatók azóta kiterjesztették Freud felfedezéseit.
A kutatók már vizsgálták azt, hogy az emberek is vezérelhetik az álmaikat. Az emberek gyakran tapasztalnak olyan álmokat, amiket nem tudnak megmagyarázni az álom látszólag véletlen természete miatt. A kutatók szerint az álmok a személyiséggel is kapcsolatban vannak. Például egy rendszerint nyugodt személy aggodalommal és félelemmel tele fog álmokat tapasztalni. Egyes matematikusok képesek megoldani a problémákat álmukban, amit nem tudnak ébren.
Sok ember tapasztal sebes szemmozgásokat, miközben álmodik. Ez a felfedezés létrehozott egy álomkísérletre tökéletes lehetõséget. Van néhány ismertetõjel, amit arra használnak, hogy telepatikus álmokat azonosítson. Egy kevés összefüggésnek az álom között és valóságnak szokatlannak kell lennie.
Az álomnak itt szintén olyan tudást kell tartalmaznia, amit az adott személy nem tudhat. Volt néhány példa, hogy egy páciens képes volt megmondani, hogy a terapeutája miket jegyzett fel róla, milyen gyengeségeit és milyen sebezhetõségeit. Mindezt álom által. Néhány terapeuta ráadásul arra használja a hipnózist, hogy a pácienseikrõl  információt nyerjenek.
A megosztott álmodó szintén ismert, ahogy a kölcsönös álmodó. Ez azt jelenti, hogy egy ember összekapcsolja az álmát egy másik emberrel. Ezt a tudatalatti hozza létre
.


Glitter Photos