Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Az Entity entitás

 Az Entity kísértet 

 

 

 

 

1974.aug.22-én kezdte a vizsgálatot Culver City Kaliforniában  Dr. Barry Taff.
Abban a hitben volt, hogy egy lezárt ügyet tud majd felmutatni Doris Bther házában. Nem telt bele sok idő, máris belátták, hogy ez lesz az egyik legveszélyesebb nyomozás.
Dr. Barry Taff és társa Kerry Gaynor is szemtanúja volt annak, mikor egy nő a helyi könyvesboltban beszélt a kísértetjárta helyről. Elmondott nekik is pár dolgot a szellemjárásról, bár alaposan megvitatták az elmondtakat.
Doris Bither hat éves lányával és három fiával élt a házban. A ház abban az időben valódi romhalmaznak bizonyult, ráadásul a szülő és gyerek közti kapcsolat sem volt túl fényes. A város nagyon elítélte azt a házat. A kutatók rendszeres fülzúgásra panaszkodtak. Doris-t bántalmazták a szülei és nem volt jó kapcsolata a férfiakkal sem. Innentől nem lepődtek meg azon, hogy gyerekeivel sem jön ki jól. A legidősebb fiú nagyon sötét és negatív érzésekkel volt tele. A tudatalatti elme, a folyamatos nyugtalanság, a múlt félelmei fokozták a ház negatív energiáit. A kutatók szerint ez poltergeist létrehozását okozza.
Doris állította, hogy a szellemek fizikailag bántották őt, sőt a szexuális zaklatást is megemlítette.
Állítása szerint a kisebbik alak lefogta őt, s a másik szexuálisan zaklatta. Természetesen ezekre nézve Taff és Gaynor szkeptikusak voltak
Az erőszakot hitték el a legnehezebben, ahogyan abban is kételkedtek, hogy ott szellemek vannak. Mindaddig vélekedtek így, amíg a szomszédok meg nem erősítették a történteket, valamint Doris combján sérülések nem jelentek meg.
A gyerekek is látták őket, s az egyiket elnevezték: “Mr. Whose-it”-nek. Fia kijelentette, hogy többször próbálta anyát megmenteni, mikor egy láthatatlan erő a szobában a levegőbe emelte.
A kutatók őrültnek nézték a nőt. Nem tudták neki elhinni a nemi erőszakot, úgyhogy úgy döntöttek, hogy laaposabban megvizsgálják a házat. Kamerákkal, fényképezőgépekkel, hangfelvételt készítő eszközökkel tértek vissza. A vizsgálatok alatt Doris a kisebb szobában tartózkodott, a kutatók pedig kérték, hogy hívja a szellemeket. Hamarosan arra lettek figyelmesek, hogy a nő ordítani és káromkodni kezdett. Ahogy kiabált, egy zöldes, ködszerű kör jelent meg a sarokban. Egy férfi alakját vélték rajta, s rendkívűl izmosnak tűnt. Az egyik nyomozót ájultan vitték ki a házból, mikor meglátta a zöld ködszerű foltot. A fotókon néhány fénygömbök és fehér ködszerű foltok voltak.
Dr. Taff arról is beszámolt, hogy a tevékenységek intenzívebbek, ha az idősebb fiú zenét hallgat.
Black Sabbath és az Uriah Heep albumot játszotta. A dalok mind ördögimádóak voltak, ami dühítette a poltergeistet. 2,5 hónap múlva a jelenségek csökkenni kezdtek.
Fontos azonban, hogy Doris sokáig alkoholista, agresszív ember volt, kit sokáig kezeltek. Egyértelművé vált, hogy a poltergeist esetek ő okozza, s minél többet tartózkodott a házban, a tevékenységek annál intenzívebbnek bizonyultak. Doris állította, hogy többször lenyomta őt az entitás és nem hagyta mozogni. A kutatók figyelembe vették, hogy a nő egész életében el volt nyomva és bántalmazták, tehát feltételezték, hogy nem feltétlenül entitás okozhatta, hanem fizikai betegség.
Innentől magyarázatot kaptak a kutatók a nemi erőszakra is. Doris állította, hogy a kisebb leszorította és a nagyobb zaklatta. Úgy vélték, hogy a nő saját maga ellen használta érzéseit, így valósult meg a zaklatás is. Mindezt a tudat alatt tette meg.
Férje állította róla, hogy magához vonzott három gonosz entitást, hiszen egész életében azokban csalódott, akiket a legjobban szeretett. A poltergeist tevékenységre az anya és a fiai közti romlott kapcsolat hatott. A nőnél súlyos pszichológiai betegséget állapítottak meg.
Doris végül elhagyta a házat és a jelenségek végleg megszűntek. A következő lakók nem számoltak be különös tevékenységekről!