Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Bell Witch-Bell Boszorkány

Bell Witch

 

 

 

 

 


1800-ban John Bell, a családjával Észak-Carolina-ba költözött. Egy nagy földet (328 hektár) és házat vásároltak ott. Bell-nek még született három gyereke, miután Tennessee-be költözött: Elizabeth (Betsy), Richard, Joel.
Egy nap 1817-ben amikor John a kukoricát vizsgálta, találkozott egy furcsa kinézetû állattal. A teste egy kutya a feje pedig egy nyúlé volt. John megrémült, de próbált nem foglalkozni vele, mindaddig, amíg este a vacsoránál valaki dörömbölni nem kezdte az ajtót. Ezek a titokzatos hangok minden este folytatódtak és egyre gyakrabban. Mindig figyelték, hogy el tudják kapni, de nem sikerült. A gyerekek nem sokkal késõbb patkányokra kezdtek panaszkodni, hogy rágcsál. Az egyik gyerekrõl este a láthatatlan entitás lehúzta a takaróját és párnáját eldobta. Betsy pedig látni kezdte az entitást. Állítása szerint az entitás pofon nyomta, húzta a haját. Gyakran kéznyomok, jelentek meg a testén.
Ahogy múlt az idõ, a Bells család halk, suttogó hangokat hallott, amely túl gyenge volt ahhoz, hogy megértsék, de úgy hangzott, mintha egy gyenge, öregasszony énekelne. John Bell úgy határozott, hogy titokban tartják a történteket, de ez nem tartott sokáig. Nem bírta sokáig és James Johnston-nak elárulta, aki feleségével ott töltött pár éjszakát, s az alatt õk is megtapasztalták a félelemetes eseményeket. Mikor lehúzta a takarót Johnston-ról, az felkiáltott: ,,Az Úr nevében, ki vagy te és mit akarsz?!". Választ nem kapott rá este, bár a különös események megszûntek aznap.
Az entitás hangja idõvel felerõsdött és már értették, amiket mondott. Himnuszokat énekelt, idézett a Szentírásból, gyakran idézett a szentbeszédbõl, amit aznap épp a templomban prédikált a pap. A beszédje rendkívûl értelmes volt!
A házban történtek hamar elterjedtek, s közben felkeltették Andrew Jackson érdeklõdését. 1819-ben elhatározta, hogy elmegy a családhoz, azonban mikor a házhor közeledett, a lovaskocsi hirtlelen megállt. Nem húzták tovább a lovak!
Pár perc múlva káromkodó hangot hallott. A lovak ismét elindultak, s a láthatatlan entitás közölte vele, hogy még találkozni fognak az este folyamán. Jackson szerint a nõi hang a Bell Boszorkány hangja.
Beszélgetésük kapcsán Bell hirtelen felsikoltott a házban azt állítva, hogy valaki gombostûvel szúrkálja, és rugdossa. Az entitás sokkal haragosabban beszélt, mint idáig. Jackson-t és embereit megkérték, hogy távozzanak onnan. A férfi nem egyezett bele, bár emberei menni akartak. Végül ott maradtak. Õ bent,. a többiek pedig sátorban aludtak az udvaron.
Idõvel Betsy Bell érdeklõdni kezdett a házuktól nem messze élõ Joshua Gardner iránt. A szüleik áldásával úgy döntöttek, hogy megházasodnak. Mindenki boldog volt az eljegyzésük miatt, bár különös módon az entitás kérte õt, hogy ne házasodjon össze vele! Betsy és Joshua korábbi tanára, Richard Powell, egy ideje észrevehetõen érdeklõdött Betsy iránt és érdeklõdését aziránt fejezte ki, hogy összeházasodott vele, amikor öregebbé vált.
Betsy és Joshua nem tudott elmenni a házból sehova anélkül, hogy az entitás ne gúnyolta volna õket. A türelmük végül kritikussá vált, és az 1821-es húsvét hétfõn Betsy találkozott Joshuával a közeli folyónál és felbontotta az eljegyzésüket. A zavarok csökkentek, miután Betsy befejezte az eljegyzést, de az entitás tovább tevékenykedett John Bellnek, és megesküdött könyörtelenül, hogy megöli õt. Bell hamar lebetegedett az entitás által, ami teljesen a házhoz kötötte õt. S, mikor kicsit sétálni akart menni, az entitás direkt eltûntette a cipõit. Ha pedig elesett és meg akart kapaszkodni, hogy felálljon, akkor ellökte õt. Nem sokkal késõbb meg is halt. Családtagjai halála után különös módon, John szekrényében ismeretlen folyadékot találtak.
John Bell temetése a legnagyobb és egyike volt azok közül, amit valaha tartottak a Tennessee-i Robertson megyében. Ahogy a család és barátok elkezdték elhagyni a temetõt, az entitás hangosan nevetett és elkezdett egy palack pálinkáról énekelni egy dalt. Azt mondták, az éneklése nem állt meg amíg a legutolsó személy el nem hagyta a temetõt. Az entitás jelenléte John Bell halála után megszûnt, mintha  célját teljesítették volna.
1821.áprilisában az entitás meglátogatta John Bell özvegyét, Lucyt, és azt mondta neki, hogy hét év múlva vissza fog térni egy látogatásra. Az entitsûás 1828-ban ígérete alapján vissza is ment.. A látogatása legnagyobb része, összpontosult az ifj. John Bell-re, akivel az entitás az élet eredeteként ilyen dolgokat vitatott meg: civilizációk, kereszténység, reinkarnáció.
Az entitás három hét után búcsút mondott miközben megígérte, hogy 107 év alatt meg fogja látogatni John Bell legközvetlenebb leszármazottját. Az év 1935 lett volna, és John Bell legközelibb élõ közvetlen leszármazottja Nashville orvosa, Dr. Charles Bailey Bell, aki még könyvet is írt a Bell Boszorkányról.