Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

A léleksebző rock zene

A rock zene ártalmai

 

 

 

 

 

 

,,Te szegény bolond, aki ezt a lemezt a kezedben tartod, tudd meg, hogy ezzel eladtad a lelkedet, mivel e zene pokoli ritmusának ördögi ereje rabul fog ejteni. És ez a zene, mint a tarantella pók halálos csípése, arra fog kényszeríteni, hogy szünet nélkül, vég nélkül táncolj."


,,A kereszténység és a rock, mint a béka és a víz.". A rock a paráznaságra és erkölcstelenségre készteti az embert. Nagyon sok tizenévesnek tönkre tette már az életét és kábítószerekhez, öngyilkossághoz, perverzióhoz vezette. Szomorú, hogy nagyon sok ember fel sem fogja ezt. Sokan elhesegetik ezeket a démoni zenéket azzal, hogy néhol vannak benne vallási utalások is!
Innentõl feltehetõ az a kérdés, hogy a keresztények maguk döntsék el, hogy mi a jó és mi a rossz? Maguk ismerjék fel a rosszat, mindenféle lelki segítség nélkül?
Az emberek nagyon sokszor tévútra térnek, és ekkor a felebarátnak kellene segítséget nyújtania azzal, hogy ráébreszti a másikat arra, hogy mekkora bûnt követ el. Csak az a baj, hogy a legtöbb ember csak a jóban van mellette a másiknak, s a rosszban soha.
Mindez lelki hanyatláshoz vezet.
Már a Biblia is utal ezekre például az Efézusiakhoz írt levél (5,6-7): ,,Senki titekt meg ne csaljon üres beszédekkel, mert ezekért jön az Isten haragja az engedetlenség fiaira. Ti ne legyetek ezeknek társai."
Nagyon sok rock zenész állítja, hogy meg kell felelniük a kor ideáljának. A fiatalok persze ez által nem fognak templomba járni, nem fognak gospelt hallgatni, nem fognak törõdni az evandéliummal. Eltávolodnak Istentõl, de ez õket nem érdekli. ,,És akkor mi van, ha a gonoszságot tesszük és a végeredmény jó?" - magyarán a bûnbe sodorják az embereket, akik követni fogják õket.
A rock már régóta létezik, de 1950-tõl hozták létre a sátáni zenéket, s onnan indult el ez a drasztikus hullám, ami megrontja a fiatalokat.

Rockok:
-Korai rock (1960-1970-es évek)
Üzenet: Látszólag a zene ártalmatlan, és támogatta a divatot, táncot. A tizenévesek nagyon szerették. A zene jobb kedvre derítette az embreket, és feldobta a hangulatot.

-British (korai 1960-as évek)
Üzenet: Bevezetni minden embert az erõsebb, lázadó témába, melybõl a rock kiindul. Ez a zene elõsegítette a szexet, drog fogyasztását, a lázadást, erkölcstelenséget.

-Hard rock (korai 1960-1970-es évek):
Üzenet: Támogatta az alkohol fogyasztást, erkölcstelenségeket. Innentõl indul el az erõszak, a felelõtlenség érzése.Kialakult a különbözõ sminkek használata.
A zenében állandó ismétlések a jellemzõek, fejletteb ritmus, domináns dalok.

-Heavy metal (korai 1970 és késõi 1970):
Ezekbe rejtettek sátáni üzeneteket, amit úgy lehet érteni, ha a dalt visszafelé lejátszva hallgatja meg valaki. Diszkók alakulnak ki, szexuális eltévelyedések.
Gonoszabb, erõszakosabb dalszövegek, durva ütemûek.

-Színházi sátán rock (késõi 1970-es évek):
A zene nyíltan felmondja a kereszténységet és az ördögöt helyezi elõtérbe. Erõszak, lázadás, öngyilkosság kialakítása. Szintetizált zene, ami létrehoz egy gonosz, rémísztõ robot hangot.

Isten a Bibliában is utal rá, hogy ezeknek a dolgoknak a keresztények ne dõljenek be. Máté(7,17-20 ) ,,Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt, rossz fa sem teremhet jó gyümölcsöt. Amelyik fa nem terem jó gyümölcsöt, kivágják és tûzre vetik. Azért az õ gyümölcseikrõl ismeritek meg õket."  ,valamint
(Efézus 5,11),,És ne legyen közösségetek a sötétség gyümölcstelen cselekedeteivel, hanem inkább feddjétek meg azokat.".

A kérdés itt a következõ: Milyen gyümölcsöt termel a rock zene? A rock zene gyümölcs rossz, sõt ez egy démoni jármû, melyen keresztül az Ördög népszerûsítette a testiség, erkölcstelenség minden eltorzult formáját.
Nem keresztény az, aki egy diszkóban, erkölcstelen ruhában, alkohollal a kezében vallja meg Istenbe vetett hitét!

A másik dolog a televízió. A televízió önmagában nem rossz, de erõsen vezet a Sátánhoz, vagy Istenhez. A legtöbb program az erkölcsrõl, életmódról szól jó vagy épp rossz irányba. Nagyon sok esetben tartalmaz okkultizmusról, gyilkosságról, erõszakról... szóló mûsorokat. Ma már ennek száma nõtt, s nagyon sok embert a rossz irányba vezetett. A gyerekeket sem kímél a reggeli, ördögi rajzfilmek a gonosztól. Másrészt, a televízió a Biblia olvasásáról az idõt teljes mértékben elvette.

Miért hallgat a keresztény ember rockot?
Mert nem igazán szereti az Urat, gyenge a hite, vagy csak kereszténynek állítja be magát, de nem gondolja komolyan!
Az emberek sokszor úgy kezdenek el zenét hallgatni, hogy azt gondolják, hogy az nem fog rájuk hatni. Idõvel azonban csapdába esnek, mert a rock zene rabul ejti õket és kiutat nem fognak találni. Teljesen a rabszolgái lesznek, a meneküléshez pedig a Biblia és lelki társ kell. Ekkor döbbennek rá, hogy a zenei hatások mindenképp negatívak.

Ítélet a rock miatt:
-Olyan démonzenét játszol, ami Isten elõtt utálatos.
Isten figyelmeztet!
-Ha igazán szereted Jézust, akkor hagyd el ezt a zenét.

Isten mindig megítéli a bûnöst, de ha az szabadulni akar, akkor mindig ott van vele. Isten minden bûnös embernek megbocsát, ha az jó útra tér!


Glitter Photos