Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Ouija-tábla

Ouija-tábla


 

 

 

 

A Ouija tábla más néven szellemtábla, vagy beszélőtábla. Az Ouija szó jelentése "sok szerencsét", mely egyiptomi. Szimbólumok, számok, betűk, írások (Hello, Goodbye, Yes, No) találhatóak rajta. Tartozik hozzá egy Planchette, aminek segítségével lehet kommunikációt létrehozni egy szellemmel, démonnal. Általában médiumi séanceban történik meg ez.
A kereskedelmi bevezetője egy üzletember Elijah Bond 1890.julius 01-én. Az Ouija táblát úgy tekintették eleinte, mint egy ártatlan játékot, aminek semmi köze sincsen az okkultizmushoz. Mindaddig, amíg egy amerikai spiritualista Pearl Curran nem népszerűsítette a használatát, mint egy eszközt.
A vallások a táblát az ördöggel való kommunikálásnak nyilvánították. A kapott üzeneteket pedig fenyegetésként fogták fel. Ennek hatására nagyon sok ember kezdte figyelmeztetni a másikat, hogy ne használja ezt.
Népszerű lett, de a tudomány csak egy egyszerű babonának tekintette.

A történelmi dokumentumok szerint az első írás Kínában jelent meg. Használata a Planchette volt, mely által kapcsolatba léptek a démonokkal, illetve szellemekkel. Ekkor alakultak ki legfőképpen a különböző rituálék.
Ezek a szellemírások már az ókori
Indiában, Görögországban, Rómában és a középkori Európában is elterjedtek.

Vallási hozzáállás:
A legtöbb kritikát ez kapta a vallásban. A 2000-es évek elején még okkult tárgyakat, is égettek a keresztények Alamogordo-ban.
A keresztények meg voltak arról győződve, hogy a kapott üzenetek a Sátántól származnak és nem Istentől. A táblával démonokkal léptek csak kapcsolatba, ezért számos püspök kérte, hogy tiltsák be!

Akadémiai megközelítés:
Számos megfigyelés alapján az emberek rájöttek arra, hogy az Ouija-tábla használatakor csalások jönnek létre. Mindig van egy alany, ki szándékosan mozgatja a Planchette-t, ezzel megrémísztve a többi embert.

 

Glitter Photos