Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Grove Cemetery kísértetei

Grove Temető szellemei


 

 

 

 

 

 

 

A Grove egy hatalmas erdős terület a 151.-ik utcában Ridgeland Avenue-ban.
Ezt foglalta el több időn keresztül egy csoport férfi, kik hektáronként vásárolták meg a területet. A korai 1830-as években minden ember rendelkezett ott egy öt hektáros földterülettel. A terület forrása a szabadtéri játékok, valamint egy része helyet ad a temetőnek. A legkorábbi sírkő 1823-ba nyúlik vissza és a legkésőbbi pedig 1965-be.
A terület egyik legnagyobb földbirtokosai John és Jane Fulton volt, akik Írországból érkeztek oda. 1839-ben mentek az Egyesült Államokba. Ott egy 80 hektáros földterületet vásároltak és egész életüket a mezőgazdaságnak szentelték. John meghalt 1883-ban, míg özvegye 1897-ben. Ők tizennégy gyerek szülei voltak!
1976 őszén egy ottani középiskola kezdte tanulmányozni a Grove temetőt. John Fulton egyik leszármazottja,
Clarence Fulton rengeteget beszélt a temetőről, amely egyben park funkciót is betöltött. 1864-ben a vásárolt földet Frederick Schmidt kezdte el használni temetőként. Akkor már rengetegen voltak ott eltemetve, annyira, hogy soknak még sírköve sem volt! Sőt sokról az emberek többsége nem is tud, kizárólag vázlatos történelmi feljegyzések maradtak meg.
Néhány helyi történész felvetette, hogy a temetőt ténylegesen Batchelor Grove Cemetery-nek nevezik amiatt a Batchelor család miatt, aki letelepedett itt.
Persze húsz éves kutatás során sem találtak erre megfelelő bizonyítékot.
A temető a mai napig nagyon kísérteties. Amikor kialakítottak egy új autópályát a temetőnél, akkor bezárták a főkaput, a bejáratot. Az út ma már teljesen le van láncolva, s csak sétálva lehet oda bejutni.
A kísértettörténetek körülbelül 1950 óta tartanak. Az 1960-as években rengeteg sírt szentségtelenítettek meg és hantoltak ki. Mindezek főleg Halloweenkor fordultak elő. A rendőrség teljes erejéből próbálta ezeket megfékezni.
Az 1960-as évek közepén nem találtak bizonyítékokat állatmaradványokra, vagy kultuszokra. A helybéliek viszont állítják, hogy sok sátánista csoport ott tartotta rituáléját (állatáldozatokat). A kutatók kísérleteik során embereket használtak fel, hogy besétáljanak a temetőre és vegyék szemügyre az állítottakat. Ők végül több fekete köpenyes személyről számoltak be, akik gyertyákkal a kezükben állatáldozatokat mutattak be.
Az 1970-es években kezdődtek igazán a kísértettörténetek sorozatai. Egy Joliet nevű ember állította, hogy az egyik sírkőnél egy ragyogó kék fényt látott, melyet nem tudott megmagyarázni. A fény többször követte őt, miközben futott előle, majd hirtelen eltűnt, s mikor megállt, hátranézett egy szellem alak rajzolódott ki belőle. A világos fény ugyanúgy megamaradt.
1971-ben Denise nem rémült meg a fénytől. Közelebb ment a fényhez és kijelentette, hogy semmilyen hőváltozás nem jön létre.
A leglenyűgözőbb történet azonban az öreg ház, amit láttak a temetőre visszavezető ösvény bármelyik oldalán, ami erdős terület. A tanúk így jelentették a házat, ahogy megjelenik;  fehér fából készült oszlopokkal rendelkező fehér farm-stílus-ház, egy tornáclengés és még egy lámpa is ég homályosan egy ablakban.
A ház viszont soha nem létezett! Csupán képzeletbeli. A tanúk mindig elsétálnak arra amerre látják ezt, s ahogy közelednek felé homályosodik, majd eltűnik.
Arlene 1975-ben egy baráti társaságról számolt be a háznál, majd közelebb ment, hogy megnézze, de közeledte folyamán a ház eltűnt.
A következő esetek 1977-ben történtek. Egy arra járó autós látta, hogy egy másik jármű parkol az út mentén. 1978-ban egy másik személy újra beszámolt erről. Végül rendőrt hívott, de mire azok kiértek, az autó eltűnt.
A jármű az erdőnél az utcát lezáró láncoknál volt, ahonnan nem tudott volna elmozdulni sehogy.
1975-ben egy ismeretlen férfi fényképezőgépet vitt a temetőre. Minden elkészült fényképén egy furcsa fehér ködöt fedezett fel. Néhány köd szinte emberi alakot öltött. A fényképezőgépét technikusokkal vizsgáltatta meg, kik vizsgálatuk során megállapították, hogy a gép tökéletesen, hibátlanul működik.
Később az éjszakai járőrök kezdtek arról beszámolni, hogy este furcsa, megmagyarázhatatlan lépteket hallanak, amik követik őket, de ha hátranéznek, nincs ott senki. Ezek újra megismétlődtek, míg vissza nem sétáltak oda, ahol a lépteket hallani kezdték. Ekkor egy mezőgazdasági termelőt láttak lóval. Sokkot kaptak és elmentek onnan. Mikor beszámoltak erről, a kollégáik kinevették őket.
Későbbi kutatások kimutatták, hogy egy mezőgazdasági termelő a lovával valóban belefulladt a temetőhöz közel lévő patakba.
A temetőn a következő jelenés egy fehérbe öltözött hölgy csecsemővel a karjában. A lakók állítása szerint csak éjjel lehet látni. A kísértetet Madonnának nevezték el, mivel sírkövén nem szerepel név.
A temetőn a furcsa jelenségek mellett előfordul, hogy az arra járók autója hirtelen leáll. Egy EVP felvételen pedig tökéletesen kirajzoldótak a következő hangok:
,,Hello blackman.", míg a másik egy kétségbeesett hívás: ,,Minna . Minna ?".
A temetőn ekkor fedezték fel egy Minna nevű személy sírkövét.
1984-ben Carol arról számolt be, hogy egy augusztusi éjszaka léptek hangját hallotta, amint az követi őt. A bokroknál furcsa fehér emberi alakot láttak és a hőmérséklet erősen forró volt, annyira, hogy ozzadtak annak ellenére, hogy hidegnek bizonyult az időjárás és fújt a szél.
1991-ben a Ghost Research Society kezdett el vizsgálódni a temetőn kamerákkal, hangfelvételekkel, fényképezőgépekkel....stb felszerelve. A kutatások kezdetben eredménytelennek bizonyultak. Később, miután megvizsgálták az ott készült fotókat figyelmesek lettek az egyikre, ahol egy idegen nő ül, hosszú fehér ruhában egy pepita sírkövön. A csapat mindegyik tagja megdöbbent ezen, mivel úgy vélték, hogy elektromágneses eszközökkel tudják csak pontosan megvizsgálni az állított eseteket.
Az utolsó beszámolás pedig egy rémült nőről szól, ki épp párjával ült az autójukban és hallgatták a zenét. A nő hangokat kezdett hallani és alakokat látott. A rendőröknek állította, hogy látta párját, amint késvágások vannak a testén és lóg a fán.