Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

A Wem szellem

A Wem szellem
 

 

 

A Wem nép lelkesen megölelte azt a történetet, ami a reflektorfény alá tette a városukat. Rengeteg látogató ment oda a Wem természetfeletti történetek és fotók miatt.

De amikor Brian Shrewsbury-ből megnézte Wem egy fotóját, amit egy levelezőlapon látott 1922-ben, felkeltette az érdeklődését, hogy a kapuljban látható szellem azonos Jane Churm-mel. Azt mondta: ,,A ruhája és fejfedője úgy tűnnek, hogy azonosak.".  Úgy gondolta, hogy a kép megegyezik a lánnyal, aki tüzet okozott.
Az a fénykép, amit készített Tony O'Rahilly a helyi amatőr-fényképész létrehozta "The Wem Ghost" legendáját.
Egy kis idővel később a fotóját megvizsgálták a kutatók és megjegyezték, hogy a készített kép hamis volt. Mások azonban meg voltak győződve arról, hogy valódi.

Jane Churm:
A városháza 1677-ben leégett, miután Jane tüzet okozott azzal, hogy leejtette véletlenül a gyertyát. A helyiek állítják, hogy ő volt az egyik ember, aki meghalt ott, de szelleme még mindig ott kísért, valószínűleg a bűntudat miatt.
Bár az állítások ellenére a tűz még mindig rejtély maradt.

A másik lány:
1995-ben újabb tűz tört ki a városházánál. A fényképész Tony O'Rahilly lefényképeszte, s mikor újra megvizsgálta a képen egy lányt látott, pedig senki nem volt ott. Az eset hamar az újságok címoldalára került.
Egyesek szerint a szelleme Jane Churm, aki tüzet okozott a városházában 1677-ben. Mások szerint a fénykép hamis.