Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Roland Doe-The Real Exorcist Story

Roland Doe


 

 

 

 

 

 

 

 

A legtöbb információt Roland Doe exorcizmusáról a naplót vezetett Raymond püspöktõl lehetett megtudni. 1949-ben errõl számos újságcikk jelent meg. Tulajdonképpen az õ történetére épült a The Exorcist 1973-as film is.
Roland egy német evangélikus keresztény családban született. Az 1940-es években Cottage City, Maryland-ban élt a család. A fiú nagynénje: Harriet valójában spiritiszta volt, aki bevezette az okkult világ rejtelmeibe. Õ mutatta meg neki az Ouija táblát is. 13 éves volt, amikor nénje meghalt. Az Ouija táblát használva számtalanszor próbált kapcsolatba lépni a nagynénje szellemével. Allen könyve szerint a természetfeletti jelenségek Harriet nagynénikéje halála után kezdõdtek el. Roland nyikorgó hangokat kezdett hallani, lépteket és egyéb más furcsa zajokat. Testén karcolások jelentek meg. A bútorok a házban maguktól kezdtek el mozogni, a tárgyak lebegtek, a vázák összetörtek. Összesen 39 pap ment el vizsgálatba. Észrevették, hogyha az üvegre szentelt víz került, az mindig összetört.
A rémült család egy lutheránus lelkészhez fordult segítségért, Miles Schulze-hoz. A Washington DC újság még cikket is jelenített meg a fiúról. Köztük olyat is, hogy számos pszichiáter, orvos vizsgálta meg és egyik sem talált magyarázatot. Schulze végül elintézte, hogy egy estét a családnál tölthessen. A fiú aludt és a lelkész nyikorgó hangokat hallott, karcolásokat látott a falon. Egy karosszék, amiben a fiú ült, billent. A takarója pedig arcon találta a lelkészt. Schulze megállapította, hogy exorcizmust kell elvégezni.
Edward Huges miután megvizgsálta a fiút, a Szent Jakab templomba vitték, ahol elvégezték rajta az ördögûzést. Ezt egy Bowdern nevû pap végezte el.
Az exorcizmus során a fiú számtalan sebet ejtett a papon, amit varrni kellett. Végül az ördögûzésrítust leállították és a fiú hazament hogy a családjával legyen, ahol furcsa sebek jelentek meg a testén és a család ekkor teljesen kétségbeesett. Ekkor Roland unokatestvére kapcsolatba lépett a professzorai közül az egyikkel a St. Louis University-nél. A rokonokhoz mentek a papok, ahol a furcsa jelenségek folytatódtak, de ezúttal Roland már más hangon is beszélni kezdett. Végül az újabb exorcizmusra engedélyt kaptak. Ekkor hívtak még egy papot segítség képpen. Az ördögûzés elõtt Halloran-t elhívták egy kórházba segíteni. Ekkorra Roland testén szavak, furcsa jelek és kifejezések jelentek meg, mint például: ,,Gonosz" ,,Pokol"! Az exorcizmus alatt a fiú eltörte Halloran orrát. A rítus alatt hatalmas hasi görcsökben szenvedett és kiáltozott: ,,Sátán vagyok!".
Az exorizmus végül sikeres lett. A család vissza tudott költözni otthonába és az életük furcsa jelenségek nélkül ment tovább.