Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Szellemfotó

Szellemfotók

 

 

A 19.század végére nyúlik vissza. Ez egy kísérlet arra, hogy lefotózzanak szellemeket, ezzel bizonyítva, hogy van élet a halál után! Az első fotót 1860-ban készítette William H. Véletlenül fedezte fel, miközben lefotózott egy személyt és észrevett rajta valami különös, furcsa alakot, ami nem is volt ott, mikor a kép készült. Rögtön kapott az alkalmon és dolgozni kezdett ezzel. Fotózott, olyan személyeket, kik elvesztették a szerettüket. Nemsokára csalni kezdett, ami hamar kiderült, mikor bostoni vendégeket fényképezett le, és ő maga alkotott rá negatívumot.
Későbbi szellemfotós, Fred A. spiritisztákat kezdett fotózni 1872-ben. A fotók nagyon népszerűek lettek és az emberek támogatták. Egy spiritiszta William S. azt állította, hogy a szellemképek az ektoplazmánál rendkívűl hatékonyak lennének a szellemvilág megismerése végett. Későbbi fotós pedig Hope lett, kiről Harry Price kiderítette, hogy csaló. Átvizsgálta a fényképészeti lemezeket, amikre Hope karcolásokat ejtett és logót helyezett rá a képekre. Bár Hope valóban használt logót, de felfedte, hogy mindig előkészített anyagot váltott.
Arthur Doyle fellépett az ellen az állítás ellen, miszerint Hope csaló, és megpróbálta tisztázni az esetet. Ennek hatására könyveket is írt, mint például: The Case Spirit Photography.
A Psychical Research kezdte el végül vizsgálni a szellemfotókat. Harry Price pedig ugyanezt tette, de alig talált hiteles szellemfotókat.