Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Megszállott lány:Anneliese Michel

Egy megszállott nő: Anneliese Michel története


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Talán Anneliese Michel története az egyik legérdekesebb a démoni megszállások esetében. Démoni megszállás, vagy betegség? Nagyon sokan úgy vélik, valóban megszállott volt, de akadnak sokan olyanok is, kik szerint orvosi segítségre szorult.

A története:
,,1973-ban történt az eset Domini-ban, ami szerint egy lány testét démonok vették birtokukba. A híre az egész országon végigsöpört. A történetéről készült film: Ördögűzés Emily Rose üdvéért. Ez mellett  még készült  film, amely nagyjából szintén az ő esetét dolgozta fel.
A lányt tekintve vallásos családból származott. Édesanyja: Anna. Anneliese Michel 23 éves korában hunyt el mindössze 30,91kg-al.
Egy pap Ernst, állította, hogy Anneliese nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem beszélt önmagáról másoknak. Nagyon együttérző, segítőkész ember volt.
Fiatalon lett egy betegsége és Mittelberg-be vitték (tuberkolózis miatt), ahol sokat imádkozott éjjel is és nappal is. Ebből a problémájából felépült.
Nagyon szeretett volna hitoktató lenni és a keresztény vallást tanítani a fiataloknak. Felvételt nyert nem sokkal később egy iskolába, ahol sokan észrevettek nála furcsa dolgokat. Szédült, meg kellett olykor kapaszkodnia a padba, székbe... , beszédzavarok jelentkeztek nála.
Hamarosan hangokat hallott. Egyszer azt mondta: ,,Ördögarcokat látok a falon, amiknek van hét koronájuk és hét szarvuk."
Édesanyja ördögűző segítségét kérte. A démonok a lány állítása szerint olyat is mondtak neki, mint: ,,Meg kell rohadnod."
A lányt szülei zarándoklatra is elvitték. A zarándoklat alkalmával furcsa, férfias torokhangon kezdett megszólalni. Jellemző volt nem ritkán az is, hogy ha imádkozni szeretett volna, lebegni kezdett, majd a földre esett.
Az orvosok kezdetben epilepsziát állapítottak meg nála. Idővel azonban ahány orvos, annyi diagnózis lett. Az ő esetében 1 hónapig üléseztek 67 alkalommal heti négy órát. Úgy határoztak végül, hogy ördögűzés kell neki. Két pap lett az: Ernst és Alt. A papok nem erőltették a démonokat beszédre, hanem teljesen normális módon alakult ki a beszélgetés. A démonokhoz intézett főbb kérdések: ,,Ki vagy te? ; Mi a nevetek?" Az utolsó kérdésre Anneliese Michel neveket sorolt fel: Júdás, Lucifer, Nero, Káin, Fallen Priest Fleischmann.
Nem tudni, miért, de a lány ördögűzése előtt már nem evett. Utolsó napjaiban Tegretolt szedett. 1976.jul.01 halt meg. Testés exhumálták. A papokat emberöléssel vádolták, az orvosok tagadták a megszállottságot. A papok állítása szerint az ördög ellen nincs gyógyszer. A szülőket a tárgyaláson felmentették, mert úgy vélték, eleget szenvedtek.Állítólag apját még a boncterembe sem engedték be, megnézze lányát. 1978-ban egy tölgyfa alá temették el. Egy karmelita rendi apáca szerint a lány lelke tiszta volt."