Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Árnyember legendája

Árnyember legendája 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tulajdonképpen ez egy városi legenda, mely úgy tartja, hogy az árnyember megjelenése rengeteg embert sújt. Általában a szem sarkából lehet őket észrevenni, vagy a falon jelenik meg a házban. Amikor a szeme sarkából valaki megpillant valamit, akkor azt rögtön megpróbálja szemügyre venni, ám, mikor odanéz, az már nincs ott. Ez az árnyember ekkor ugyanis eltűnik azonnal.
Főleg éjszaka szokott megjelenni a szoba sarkában, vagy a folyosón, ahol éppen a legsötétebb van.
Ez a legenda hasonlít Slenderman legendájához, de nem keverendő össze vele. A kettő teljesen más. Slenderman egy magas, sötét, karcsú alak, ki az ősi mítoszok szerint gyerekeket rabol.
Az árnyember ettől annyiban tér el, hogy ezt emberek alkották meg szavak által, míg Slenderman története az interneten terjedt el leginkább.
Ez az entitás megjelenhet csuklyás alakként, sötét alakként, gömbként, sötét állatként, illetve emberi alakban is. Az emberek állítása szerint a zseblámpa fénye nem hatol át rajta.
Számtalan történet szerint nem jelenik meg az embereknek. Inkább a sötétbe húzódik: szoba sarkába, bútorok mögé ...... stb. és onnan figyeli az embereket. Ezért lehet látni a szem sarkából, de gyorsan odatekintve már nem. Úgy vélik, hogy éjszaka figyeli az emberket, miközben alszanak.
Hogy mi az az árnyember pontosan....?! Erre sok kutatás során sem alakult ki megfelelő válasz, csak eltérő. Vannak, kik szerint ők a földhözragadt szellemek, akik félnek átmenni, félnek meglátni a fényt, s azt, hogy mi vár rájuk a túloldalon! Ebben az esetben sokan számoltak be arról, hogy láttak néhányat piros, illetve sárga szemekkel.
Általában ez azoknál a személyeknél fordul elő, kik magukba vonzák a sok negatív energiát, vagy valamitől nagyon félnek. Ilyen helyzetben fordul elő az alvási paralízis, de előfordulhat még éber és tudatos állapotban is.
Az entitásnál még megemlítették néhányan, hogy beszél is olykor. Olyanokat mond, mint például: ,,Velem jön." ,,Itt vagyunk.".
A tapasztalatok közt gyakoribb a bénulás, amikor valaki álmából felébred és nem tud mozdulni, szorítja valami a mellkasát. Ilyenkor a szemüket sem tudják kinyitni. Mikor sikerül nehezen magukhoz térni, akkor rémülten kapkodnak levegő után!