Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Kísértet legenda-2

 Kísértet legenda: Canyon


 

 

 

 

Carbon menyében a Spring Canyon megtelt szellemvárosokkal a göröngyös útvonal mentén, amit körülvett a hegy, szikla, bányász részek. Itt terjedt el az "éjjeli fehér hölgy" legendája. Ezeken a részeken régebben az indiánok laktak.
Mivel a 19-ik században kialakult a vasút, az emberek ekkor fedezték fel a szénbányákat. Ekkor alakult ki számos település, ennek köszönhetően, mint például: Rains, Latuda...stb.
Évtizedeken keresztül 2000 bányász dolgozott a területen, ahová családjukat is magukkal vitték és ott laktak. Az 1960-as években jelentős romlás alakult ki rengeteg sztrájkkal. A Canyon fénykora ekkor ért véget, s csak az "éjjeli fehér hölgy" legendája maradt fent.
Nagyon sok ideig csak találgatták, hogy ki lehet az a nő, bár elterjedt az a történet, miszerint balszerencsét hozott a bányászokra és ezért ment tönkre a Canyon fénykora. Ez szinte babonává vált, mi Európából indult, s odáig alakult át, hogy a bánya közelébe nem engedtek egy nőt sem, mert az állítás szerint balszerencsét hozott. Úgy vélték, hogy a tiokzatos kísértet hölgy Latudában élt.
Az egyik változat szerint a nő férje meghalt a bányában és soha nem találták meg a testét. Egy másik változat szerint pedig a féje és vele együtt egy fiú is meghalt a bányában. A második verzió története azzal folytatódott, hogy a nő éppen gyereket várt, majd gyerekét elrabolták és megfojtották. Így elvesztette az eszét és hamarosan ő is meghalt. Egy harmadik történet szerint gyereke meghalt és ő öngyilkos lett. A történet igazsága azonban soha nem derült ki.
Vannak olyanok, kik szerint gyermekét keresi, mások szerint csak bosszút akar állni a bányász vállalaton. De ez csak legenda!
Bár ennek ellenére akadtak beszámolók is, miszerint voltak emberek, kiket figyelmeztetett a hölgy, hogy menjenek a bánya elől, hogy elkerüljék a belsetet. Azonban teljes bizonyíték még a beszámolók által sincsenek a kísértet létezésére.