Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Mi a Mennyország?

A Mennyországról!
(Mi a Mennyország?)

 

 

 

 

 

 

 

 

Hagyományosan a keresztények csak úgy vélik, hogy a Mennyország az Istennek, az angyaloknak és a szenteknek a helye. Innentõl pedig úgy gondolták, hogy ott van az Úr trónja is. A feltámadott Jézusról azt állítják, hogy a Mennyországban van és vissza fog térni a Földre az eljövetelekor. Mária szintén ott van Jézussal.
Úgy tanítják, hogy a Mennyország minden szenvedés vége, a legfelsõ és végleges boldogság! Teljesség, tökéletesség jellemzi.
A Mennyország annak az egészének az áldott közössége, kit Jézus belefoglal. A dicsõsége örömteli és teljesíti az Isten és az ember közötti kapcsolatot.
Második János Pál pápa a következõt mondta róla:,,A Mennyország az a boldogság, melyben meg fogjuk találni önmagunkat. Ez nem absztrakció, sem egy testi hely a felhõkben, hanem egy a Szentháromsággal való élõ, személyes kapcsolat. Az Úrral való találkozásunk, ami helyet ad Jézus, a Szentlélek közösségén belül.".
Úgy tartják sokan, hogy azok a keresztények, kik nyugodtan meghalnak, még át kell esniük a tisztítótûzön, ahhoz, hogy bejussanak az örök dicsõségbe!
XVI. Benedek pápa adott magyarázatot arra, hogy mit jelent a Mennyország:
,,Mi mind tapasztaljuk azt, amikor az emberek meghalnak, de tovább léteznek bizonyos módon azoknak az emlékében és szívében, akik szerették õket. Lehet, hogy azt mondjuk, hogy a személy egy része továbbél bennünk, de inkább csak árnyékként. Isten éppen ellenkezõje ennek: soha nem múlik el és mi mind a szeretete erénye által létezünk. Létezünk, mert szeret minket, és életbe hívott minket. Létezünk Isten gondolataiban és szeretetében. Létezünk az egész a valóságunkban, nem csak az árnyékunkban. A derûnk, a reményünk és a békénk alapozott ezen: Istenben, illetve a gondolataiban és a szeretetében, de ez nem csupán a mi árnyékunk, ami megmarad, hanem az örökkévalóságig vagyunk képesek létezni, az egész lényünk a Teremtõ szeretete által.  Ez a a szeretet a halál felett is diadalmaskodik és örökkévalóságot ad nekünk, és ez a szeretet, amit mi Mennyországnak nevezünk! Isten annyira nagy, hogy készít nekünk helyet ott. Jézus pedig Isten létezését bizonyítja nekünk! Jézus létezik, ahogyan Isten is.".
A Mennyországot nevezik az ,,üdvözítõ látás"-nak is. Istent nem lehet látni ahogy  van, hacsak nem maga nyitja ki a rejtélyét az ember közvetlen szemlélõdésére és adja az erre való alkalmasságot neki. Az egyház Isten szemlélõdésének nevezi ezt!


 

 

 

Glitter Photos