Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

A Snedeker család

A Snedeker család
(Kérdések a történtekrõl)
 

 

 

 

 

 

 

 

Az idõsebb fiúnak rákja volt?
Igen. A valódi életben Matt Campbell-nek, azaz Philip Snedeker-nek immunos megbetegedése volt és Hodgkin-limfóniát állapítottak meg nála.

Nagy lépéseket tettek annak érdekében, hogy a kórházhoz közel legyenek?
Igen. A Kísértetjárás Connecticutban (A Haunting In Connecticut) felfedi a család valódi életét. 1986.jun.30-án New York-ból a Connecticut-i Southington-ba költöztek, hogy közel legyenek az UCONN kórházhoz a fiúk miatt.

A ház valóban temetési otthon volt?
Igen. Darrell Kern, a Southington otthon korábbi tulajdonosa, megerõsítette azt azt megelõzõen, hogy az 1980-as években vette a tulajdont, hogy ez többszörös évtizedeken át szolgált  Hallahan Ravatalozó házként.

Az anya valóban nem tudta, hogy a ház egy ravatalozó volt?
Attól függ. Mrs. Carmen Snedeker-t (az igazi Mrs. Sara Campbell) soha nem tájékoztatták arról, hogy a ház egy ravatalozó otthonként szolgált. Carmen azt mondta, hogy nem volt az alagsorban az miatt, hogy a tatarozásanyagok eltorlaszolták a lépcsõházat, és csak akkor látta meg a bebalzsamozó berendezést, mikor beköltöztek. Mindazonáltal, a korábbi tulajdonos és a házon belüli szomszédjuk teljesen tájékozott volt a házat illetõen.

A felmosórongyvíz véres lett?
Igen. Carmen Snedeker azt mondta, hogy a felmosórongy vérpiros lett. ,,Nagyon mély piros. Ideges lettem, hogy tönkre teszem a padlót."

A tálak eltûntek saját maguktól?
Igen. A film lefesti ezt az eseményt. ,,Azt gondoltam, hogy elvesztettem az elmémet. Tudom, hogy beállítottam az asztalt, de a tálak nem voltak ott."

Az unokahúg a családdal élt?
Niece Tammy. Igen. A valódi unokahúg. ,,Tammy szerint az anyám és az apám válófélben voltak." ,,Nem voltam túl jól, és a nagynénim meghívott, hogy velük legyen. Nagyon közeli kapcsolatom van vele."

Az öccse valóban forgott körbe a hordágyon?
Igen. ,,A testvérem valóban ráfeküdt a hordágyra, majd megrémült, mert nem tudta, hogy mi történik vele. Kiborultam, de nem akartam onnan elfutni. Erõsnek kellett lennem a bátyám mellett akkor. Hátborzongató volt!"

A fények pislákoltak villanykörte nélkül?
Igen. ,,Fény volt, de nem volt villanykörte."

Vajon az igazi Matt Campbell a kezelés mellékhatásai miatt látott dolgokat?
Nem. Édesanyja onkológust kért. A gyógyszert megvizsgálta. Szerinte semmi ok nem vezetett a hallucinációra, legalábbis a gyógyszer nem okozhatta.

Glitter Photos
A fiú valóban az alagsorban aludt?

Igen. Philip Snedeker a testvérével, Bradley Snedekerrel, aludt az alagsorban. Mivel az emeleti szobák kisebb voltak, ez volt az egyetlen szoba ahol lehettek. A két testvér aludt a korábbi bebalzsamozó szobából nyíló terem hosszában levõ szobában.

Jonah hány séancét tartott a házban?
Semennyit. ,,Jonah, akit lefestettek a filmben, csak egy képzelt személy volt. A filmkészítõk csak hozzáadták jonah-t a filmhez, hogy meg tudják magyarázni a természetfeletti tevékenységek okát."

Valóban találtak post mortem fotókat?
Igen. A Carmen Snedeker-rel való levelezésem során írta meg nekem, hogy találtak halotti fotókat. Néhány volt belõle, de leginkább lábujjtag és fejtag volt lefotózva. Az elhunytakból több másik személyes darabot találtak.

A fiú igazán látott olyan halott embereket, akiken írások jelentek meg?
Nem, bár más észlelést jelentettek. Ezek közül kettõ van. Az egyik vékony testalkatú, hosszú fekete hajú, vékony arccsonttal. A másik fehér hajjal volt és smokingot viselt.

A fiúnak volt személyiségváltozása, mint Matt Campbell-nek?
Igen. A családja szerint sötét, erõszakos lett.

A fiú találkozott Reverend Popescu-val kórházi kezelések alatt?
Akikkel találkozott azok nem a kórházból, hanem a katolikus egyháztól voltak.

A zuhanyfüggönyben majdnem megfulladt a húga, mint a filmben?
Nem egészen. A filmben a zuhanyfüggöny majdnem megfullasztja Wendy-t. Carmennel való levelezésemben a nõ ezt válaszolta nekem:,,Igen. A zuhanyfüggöny beborította az arcomat, hogy ne lélegezhessek. Az unokahúgom jött és mentett meg engem. Nem tudtam volna magam megementeni."

Matt Campbell megtámadta az unokatestvérét, Wendyt?
Igen. A valódi életben Philip Snedeker megtámadta az unokatestvérét, Tammyt (Wendy). Egy mentõ egy olyan elmegyógyintézetbe vitte, ahol negyvenöt napon keresztül maradt.

Az apjuk valóban kiszedte a villanykörtéket?
Igen, de nem részeg módon, mint ahogy a filmben is mutatták. Mikor látta a magas számlát arra a következtetsére jutott, hogy a gyerekek fény mellett aludtak, így kiszedte.

Valóban voltak holttestek a falban, mint Matt-nél?
Nem, ezt csak Hollywood magyarázta azzal, hogy kik kísértették a családot. Nahát! A testek soha nem voltak megfelelõen eltemetve, így a lelkük csapdába esett. A házban küzdöttek, hogy békét találjanak és kiküldjék õket.

Glitter Photos
A fiú felgyújtotta a házat?

Nem. Philip Snedeker-nek soha nem jutott volna ilyesmi az eszébe. A filmkészítõknek szükségük volt valamire, hogy kiszabadítsák a házból a démonokat és a tûz esetet találták ki! A Snedeker család szerint 1988.szept.06-án a házban exorcizmust hajtottak végre.

Philip Snedeker túlélte a rákot?
Igen. Különös módon Southington-ban meggyógyult. Teherautósofõrként dolgozik és van négy gyereke.

A házban még mindig vannak kísértetek?
Nem. A Southington otthon aktuális tulajdonosa, Susan Trotta-Smith szerint, az igaz történet az, hogy a házat nem kísértették semmikor sem. ,,Tíz éven keresztül a házban éltünk. A házunk csodálatos, mondta Susan. Ez mind hollywood-i ostobaság. A történetek mind nevetségesek."

Miért hitték Snedeker-ék, hogy a házuk kísértetjárta?
A házban adódó problémák miatt a Snedeker család kutatókat hívott, mint Ed és Lorraine Warren-t, kik szerint az elõzõ tulajdonosok necrophiliát hajtottak végre. Carmen késõbb kijelentette, hogy annyi tettest találtak meg az állításban, hogy már nem tudták, hogy mi a tényleges dokumentáció errõl.

A természetfeletti kutatók mit gondoltak a filmrõl?
Egy interjú alatt Lorraine W. megjegyezte, hogy neki is mindenki a séancékat, a falakon hallható kaparást mesélte, pedig ez nem igaz. A film csak nagyon laza vizsgálatokon alapult.


 

Glitter Photos