Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

A poltergeistről

A poltergeistről


 

 

 

 

 

 

 

 

 


A kopogó szellemekről, azaz poltergeistről nagyon sok gondolat alakult ki. Vannak kutatók, akik szórakoztató jelenségnek vélik, míg mások egyszerű hallcuinációnak. A parapszichológusok szerint ezek ember okozta jelenségek. Főleg a fiataloknál fordul elő gyakrabban. Mindezek ellenére sokan elfogadták azt a tényt, mely szerint ezeket a zavart állapotban lévő, földhözragadt kísérteteket az életben történt megrázkódtatás akadályozza a lelki fejlődésben, amely révén a földi síkon maradtak.
Az eddigi vizsgálatok szerint a száma egyre jobban növekszik ezeknek a furcsa jelenségeknek. Raymond Bayless megerősítette ez utóbbi elképzelést, majd később már úgy vélték, hogy az okkultizmus az oka.
Ezektől függetlenül azonban nagyon sok elképzelés alakult ki velük kapcsolatban.
Mint például:
-elhunytak lelkei
-démonok / bibliai démonok
-egy emberi személyiségnek halál utáni nyoma
-emberi pszichés aktivitás
-ismeretlen szellemek
-pszichokinézis

Ezek közül három gondolat emelkedett ki:
Az első a keresztényeké, mely szerint démonok. A második a médiumok elgondolása, ami szerint a halál után nem kárhozat,vagy dicsőség következik, hanem van egy köztes hely, tehát itt ragadnak. A harmadik elgondolás a parapszichológusoké. Ők szerintük ez pszichokinézis. Ez főleg a serdülőknél fordul elő. Erre az emberi elme képes.
Az emberek többsége elfogadja, hogy a halál után nincs köztes hely, így maradt az az elgondolás, mely szerint ezek démonok. Ez azért alakult így főleg, mert a poltergeist megnyilvánuló jelei nagyban hasonlítanak démonéhoz. Ráadásul az egész tevékenység központjában egy ember áll, akire hat ez az egész.

Michael G. ismertette a tevékenységek főbb jellemzőit, amik a következők:
-tárgyak eltűnése, illetve hirtelen feltűnése
-spontán tüzek
-az elektromos berendezések zavara
-egy száraz felületlen hirtelen megjelenő víz, vagy folyadék

A tudósok szerint médiumi séance is kialakíthatja, de a 19 században feltételezték azt is, hogy ezek a megmagyarázhatatlan jelenségek szellemidézés, vagy boszorkányság következményei voltak. Ouija táblával is kialakulhat.
Az embereknél előfordult azt is, hogy médiumokat kerestek fel azzal, hogy kapcsolatba lépjenek velük. Ők a következőkre jutottak:
-Olyan elhunytak, akik egykor ateisták voltak.
-Olyan elhunytak, akik próbálják magukat meggyőzni, hogy még mindig testben vannak.
-Olyan elhunytak, akik keresztények voltak, de a sok csalódás révén nem keresték Jézushoz vezető utat és itt ragadtak.
-Olyan elhunytak, akik életükben erőszakosak voltak....stb.

A poltergeist jelenség több évig is eltarthat. A poltergeist képes tárgyakat mozgatni, akár átrendezni a szobát is, vagy a tárgyakat. Volt már olyan eset is, amikor egy csecsemőre ruhát pakolt.