Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Öngyilkos szekták

+18

Öngyilkossági szekták

 

 

 

 

 

 

 

 

A kultuszöngyilkosság egy adott idõszakban történik, amikor egy szekta, vagy csoport tagjai egy idõben és egy helyen, egyszerre végeznek el öngyilkosságot. Akadnak olyan csoportok is ezek között, ahol nem szólnak a tagoknak az öngyilkosságról, hanem kényszerítve kell azoknak elvégezni.
Ilyenek:

Emberek Temploma:
1978-ban Jim Jones által vezetett csoport 909 tagja közül 303 gyerek halt meg. A pavilonban vitákat folytattak ezzel kapcsolatban, miszerint tömeges öngyilkosság történt egyszerre, egyhelyen. Mérget ittak, vagy kádat töltöttek tele vízzel és abba merültek.  Egy szalagon Jones a híveinek beszélt arról, hogy, akivel tárgyaltak, az nem fogadná be õket, ugyanis meggyilkoltak négy embert. Amikor a tagok erre sírni kezdtek Jones a következõket intézte hozzájuk: ,,Elég a hisztériából! Nem ez a legjobb út. A méltóságért kell meghalni."  A szalag végén Jones így zárt: ,,Nem követtünk el öngyilkosságot, elkövettük annak egy tettét, a forradalmi öngyilkosság tiltakozó feltételét ebben az embertelen világban."
Az emberek ennek hatására cianidmérgezésben hunytak el Jones-t kivéve, akin csak egy lõtt seb szerûsége látszott.

Solar Templom:
1994-tõl a Templom tagjai tömeges öngyilkosságba kezdett, ami durván 74 halálhoz vezetett. Búcsúleveleket hagytak a tagok, amiben kijelentették, hogy halálaik a világban lévõ képmutatásból, és elnyomásokból való menekülés miatt van. A feljegyzések, amik a Quebec rendõrség kezébe került, tartalmazta, hogy a hívek több, mint egy millió dollárt adtak a vezetõnek Joseph Di Mambrónak.
Megvizsgálták, hogy az öngyilkosságok a napéjegyenlõségek és a napfordulók dátumainál történtek, így utaltak arra, hogy valószínûleg a hitük tartalma miatt lehetett.

Mennyország Kapuja:
1997-ben a szekta 39 követõje halt meg tömeges öngyilkosságot elkövetve. A tanítás alapján azt hitték, hogy az öngyilkosságon keresztül elhagyják az emberi testet, ami egy ûrhajóba száll be ezzel kikerülve egy üstökös lecsapódását. Ugyanebben az évben egy színésznõt és testvérét holtan találták egy autóban. A következõ feljegyzésre bukkantak: ,,Az ûrhajóra megyek, hogy azokkal lehessek, akik már megellõztek engem."

Vitatott kultusz öngyilkosságok:

Heide:
1998-ban a Kanári szigetekre vitte a csoport vezetõje a híveit, ahol mérget kellett meginniuk. Azt tanította, hogy haláluk után egy ûrhajó majd felveszi õket és egy nem részletezett célra vezeti majd el õket. Úgy tûnt akkor, hogy a szektának nem volt hivatalos neve, bár azt az alapítója tiszteletére Heide-ként említették. Mindazonáltal egy cikk jelent meg egy újságban, ami kétséget merített fel az felõl, hogy szándékosak lettek volna az önkéntes halál esetek.

A család:
A Család nevû közösség egyre jobban keltette fel a média figyelmét, mivel elõre megfontolt szándékkal gyilkosság-öngyilkosság tettet hajtottak végre. Állítások szerint a csoport felbújtást okozott és sokszor visszaélt.