Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Kísértet Legenda-Oatman Hotel

 Kísértet Legenda - Oatman Hotel
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arizoniai Oatman-ban  található az Oatman Hotel. Oatmant először az 1900-as évek elején sátorvárosként alapították meg, majd 1902-ben építették oda a Drulin Hotelt. A nyolc szobás szálloda főként az ott lévő bányászoknak üzemelt. 1915-ben történt a változás, mikor egy bányász 10 millió dollár értékben talált aranyat. Az arany felfedezése sok telepest hozott és egy éves időn belül Oatman lakosa 3500 fő felé növekedett.
Néhány év alatt azonban annyi tűz sújtotta a területet, hogy Oatman majdnem megsemmisült. A várostt ennek ellenére állandóan újjá építették és 1920-ban újra épült a szálloda is, ami a vendégeket fogadta.
A népesség és a bányászat csak rövid ideig volt virágzó. A Route 66 épülésével a városban rengeteg utazót szolgáltak ki és láttak el.
A Hotel feljegyzése szerint 1939.márc.29-én Clark Gable és Carole Lombard töltöttek ott egy éjszakát miután összeházasodtak az arizonai Kingman-ben. A pár az esküvő ellenére nagyon gyakran töltött ott éjszakákat a nyugalom és csend miatt, amit szerintük a szálloda nyújtott. Clark-ot ott nagyon sokan ismerték. Akadt úgy, hogy egy éjjelt a bányászokkal pókerezett. Carole Lombard-ot azonban megölték 1942-ben repülőgép katasztrófában. Clark azonban folytatta életét és megkezdte karrierét, valamint újra megházasodott.
Az évek során a szálloda rengeteg sikert ért el, de 1960-ban megváltoztatták nevét Oatman Hotel-ra.
A Hotel nagyon sok embert vonzott és innen indult el egy kísértetsztori, ami nagyon messzi területekre is eljutott.
Az első kísértetek Clark Gable és Carole Lombard volt. A vendégek és személyzet gyakran hallották a párokat, ahogy suttognak és nevetnek a szobából, amit kivettek mindig, amikor az üres volt.
Egy jelentés szerint, amikor egy professzionális fényképész készített a bútorozatlan szobában képet, egy ember kísérteties alakja megjelent a fejlett nyomaton.
A képből úgy vélték , hogy Carole és Clark nincsenek egyedül és vannak más kísértetek is. A második emelet az épületben otthont ad színházi szobának (múzeum), ahol alvó testek körlenyomatait találták meg az ágyon lévő porban.
A személyzet szerint az alvó szellem a korábbi szobalány, aki gyakran hagyott maga után apró nyomokat, foltokat a szobákban.
Egy másik vendégszobáról szintén elterjedt, hogy kísértet lakja. Valószínűleg egy bányászé. Zavart szellemnek vélték, mert családja egy amerikai útvonalon meghalt, miközben ő leitta magát és úgy vezetett.
A személyzet említette azt is, hogy van olyan kísértet, aki az ágyról leszedi a plédeket. Szintén említették azt is, hogy nagy hőségben a szoba jéghideg. A kocsmában játék közben sokszor látják, ahogy a pénz lebeg magától.
Több jelenség is van ezen kívül. Például az egyik, hogy a fürdőszobában lábnyomok jelennek mag, ahogy a tiszta szőnyegeken is, és a furcsa hangok sem ritkák. Egy furcsa jelenség közé tartozik még a megmagyarázhatatlan fényjelenségek is, mely magától mozog.
Az Oatman Hotel szerencséje ennek ellenére, hogy a személyzet kedves és játákos a vendégekkel és nem riasztanak el senkit sem.
Ma az Oatman hotel már nem nyújt szálláshelyet, bár működik továbbra is, mint ajándékbolt, múzeum, étterem...stb.