Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Ouija tábla veszélyei

Ouija tábla veszélyei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Meg kell említeni, hogy az Ouija táblát elsõnek társasjátékként mutatta be a Hasbro. Az 1890-es bemutatásától kezdõdõen sokáig csak egy egyszerû, mókás játéknak tekintették.

Ed és Lorraine Warren kijelentette, hogy :,,Az Ouija táblák olyan veszélyesek, mint a drogok."

Az Ouija tábla veszélyes?

A legtöbb természetfeletti kutató tanácskozik az Ouija tábla alkalmi használata ellen, miközben felveti, hogy ez ismeretlen dimenziókba lehet kapualj. Dale K. így fogalmaz errõl: ,,Leggyakrabban a lelkek, akikkel kapcsolat jön létre az Ouija táblán keresztül, alacsony asztrális síkon laknak."
Ezek a szellemek gyakran zavarosak, vagy hirtelen, illetve erõszakos halállal haltak meg. Sok, veszélyes feltétele van a tábla használatának. Az igazi veszély akkor történik, ha valaki a létezésük testi bizonyítékát kéri! Ez utóbbival egy kaput nyit meg a személy és megengedi, hogy belépjenek a fizikai világba jövõbeli problémákat okozva neki. Soha nem szabad testi jeleket kérni!


Tehát az Ouija táblát többezer ember alkalmazza. Ez a szellemekkel való kommunikáció, ami nagyon hasonlít az automatikus kézírásra, bár a kettõ nem ugyanaz. Csakúgy, mint a szeánszok, ellenõrizetlen kommunikációs formák. Ezeket általában olyanok alkalmazzák, akik nincsenek tisztában ennek veszélyével.


Egy tapasztalat:
,,Az Ouija táblával meghívtam egy undorító dolgot a házamba. A testvérem és én nem kaptunk jeleket, mikor elkezdtük használni a pszichés eszközt, de hirtelen a mutatója mozogni kezdett. Az elsõ dolog, amit elmondott nekünk, hogy az üzenetet Seth küldte. Azután azt kértem, hogy bizonyítsa be kilétét.
Az eredmények rémísztõek voltak. A szellem azt mondta nekünk, hogy a legjobb barátaim közül az egyik nagyapja egy hét múlva meg fog halni. A csillár a szobában mozogni kezdett. A szoba jéghideg lett és remegtünk, de a hõmérõ 70 fokot mutatott. A halál szörnyû bûze töltötte el a szobát és mi köhögtünk, fulladoztunk.
Hirtelen a zajok megálltak és a szoba csendes lett. A testvérem és én szörnyen néztünk egymásra. Kinyitottuk az ablakokat, hogy megszabaduljunk a bûztõl, vagy a rothadó hús szagtól, és azt gondoltuk, hogy ezt az egészet el kell felejteni. De egy héttel késõbb a legjobb barátaim közül az egyik nagyapja meghalt. Idõnként a csillár mozog, a rettenetes szag visszatér, a szoba jéghideggé válik."Az Ouija tábla egyértelmûen veszélyes. Két csoportos irányzat van ezen belül. Az egyik csoport kijelenti, hogy ez nem egy veszélyes tevékenység, míg a másik nyomatékosan is kimondja, hogy ez egy igen veszélyes dolog.
A tábla használata általában a fennálló kételkedés miatt van. Ha valaki egybõl nem kap jelet, akkor úgy véli, hogy a természetfeletti jelenségek nem is léteznek. Tehát, a kíváncsiság a fõ mozgatója ennek kipróbálásában.
Az Ouija táblával egy bizonyos jelenlétet hív meg az, aki kipróbálja az otthonába, vagy más, egyéb helyre. Amikor azt a kifejezést használják, hogy ,,nem kívánt", akkor az alatt a démonokat, illetve a rosszindulatú szellemeket értik.
Ez egy ártalmatlan játéknak tûnik, ám veszélyes. Lesz valami, amikor valaki nem használja? Egyértelmûen nem, de használata nem várt következményekkel járhat.
A tábla használatával tudatosan kéri meg a használó a szellemeket, hogy kommunikáljanak vele. A valóságban a használónak nincs hatalma az felett, akivel kommunikál. Az, ami ez által létrejöhet, egy rosszindulatú szellem, vagy démon. Mi az a rosszindulatú szellem? Az a kísértet, aki dühös. A bûnös elemek megmaradnak nála a halál után is, és ez által ellenséges szándékai vannak.
A szellemek ugyanazt a személyiséget tartják meg, mint amikor éltek.
A démon, vagy a szellem a tábla csoportos használatakor, fõleg arra a személyre koncentrál, kinek alacsonyabb az energiája (lelki). A démon, vagy a szellem általános kérdésekre ad választ, mellyel lecsendesíti a felhasználók kíváncsiságát, érdeklõdését valamilyen hamis kijelentéssel.
Az entitás barátságosan tûnik fel, segítõkésznek mutatkozik, miközben hazudik és próbálja a használókkal a kapcsolatot felvenni. Minél többet használják a táblát, annál jobban okoz a szellem, vagy démon veszélyes helyzeteket.
Ha egy démont ez által valaki meghív az otthonába, azt nehéz kitenni. Néhány csoport az állítja, hogy ezek nem veszélyesek, de sok ilyen esetben számoltak be arról, hogy a házban utána furcsa jelenségek történtek.