Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Jaboticabal poltergeist

 

Jaboticabal poltergeist +18!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A Jaboticabal poltergeist esetre az 1900-as években került sor Jabotica-ban, Brazíliában.
A zavar fõ oka egy dühös szellemnek azonosította magát, akinek áldozata egy 11 éves lány volt. A kísértetjárás akkor kezdõdött, amikor egy tégla a semmibõl bukkant elõ Ferrier otthonában. A család azt hitte, hogy egy gonosz szellem az.
A házban téglák repültek keresztül a szerény ház ajtóin és ablakain, miközben értéktárgyakat is összetörtek. A kivizsgálások kizárták azt a lehetõséget, hogy egy támadó zavarta volna az ott lakókat. A család meg volt gyõzõdve, hogy démoni entitás áll a dolgok mögött. Nem sokkal késõbb felvették a kapcsolatot egy helyi pappal, és kérték, hogy végezzen el exorcizmust. Amikor a pap megérkezett a házba, beszélt nekik az ott lévõ furcsa jelenségrõl, mely félelemben tartotta õket. A pap is tanúja volt a megmagyarázhatatlan jelenségeknek: téglák tûntek fel a semmibõl, tányérok mozogtak maguktól. Hamarosan elvégezte azt, amire kérték, de nem sikerült az entitástól megszabadulni. Valójában abban az ügyben, mely kopogó szellemmel foglalkozott, az ûzés egyre rosszabbá tette a dolgokat.
Miután a pap elment, a házban lévõ jelenségek ötször erõszakosabbak lettek, mint azelõtt. Téglák és kövek törtek át a házon, edények mozogtak, házban lévõ tárgyak törtek össze, bútorok mozogtak.
A támadás központjában Maria állt. Harapások nyoma jelentek meg rajta. Egy nap, miközben készült ebédelni az iskolában, a ruhája parázslott. J. Volpe egy helyi orvos és spiritiszta elment a rémült családhoz. Mikor megérkezett, elmondta, hogy, ami ott van egy kísértet és azt a felgyülemlett frusztráció okozta. Volpe meg volt erról gyõzõdve, hogy a jelenségek Maria-hoz kötõdnek. Leginkább akkor állt ki elmélete mellett, mikor beszélt a lánnyal, aki elmondta neki, hogy sok láthatatlan barátja volt, akik kedvesen viselkedtek vele. Ennek hatására megkérte szüleit, hogy maradhasson a lánnyal és tanulmányozhassa a jelenséget tovább. Az elsõ napokban a ház békés volt és mentes azoktól a jelenségektõl, mely sújtotta a családot. Volpe kezdett megnyugodni, de a kövek hamarosan megjelentek. Hangos csattanások töltötték be az otthont. ,,Jön a semmibõl, de betöltötte a házat."
Egy éjszaka Maria ruhája kigyulladt és súlyosan égett. Volpe állította el a tüzet. A támadás után elvitték a lányt Xavier spiritisztához. Amikor meghallotta, hogy mi történt a lánnyal, azonnal elment a házba, hogy õ is megtapasztalhassa az ott történteket. Xavier felvette a kapcsolatot a szellemmel, aki azt állította, hogy Maria korábbi életébõl való és õ okozta a halálát. Xavier képes volt arra, hogy rávegye a gonosz szellemeket, hogy hagyják békén a lányt, mert igazságtalan volt, ami történt vele. Sok órányi ima után kijelentette, hogy a lány megszabadult a szellemektõl. A támadás csökkent. Azonban egy nap a lány meghalt. Az a hír járta, hogy ezt õ okozta saját magának. Sokan úgy vélték, hogy a furcsa esetet a jelenségek által okozott depresszió váltotta ki, de mások szerint a poltergeist aktivitás okozta.A támadások végleg megszûntek.