Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

A fekete szerzetes

 A ,,fekete szerzetes" 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
,,A kopogó szellem, vagyis a  ,,fekete szerzetes"zavarta meg a Pritchard család életét. Különbözõ tevékenységek voltak jelen: lámpák felkapcsolódása és lekapcsolódása maguktól; a bútorok mozogtak; a tárgyak lebegtek, illetve eltûntek; kopogó hangok; furcsa zajok; kellemetlen szagok; fekete alakot láttak; jellemzõ volt a hõmérséklet ingadozása.
Az események akkor kezdõdtek, amikor egy épp munkaszüneti héten a család nyaralni ment. A 15 éves Philip-et a nagymamával Sarah-val otthon hagyták. Mialatt a házban Sarah egyedül volt, a kinti meleg levegõ ellenére úgy érezte, mintha hideg szél fújna. Mikor pedig Philip belépett a házba, észrevette, hogy fehér por hullik a nappaliban a padlóra. Az elsõ feltételezésük az volt, hogy a mennyezetrõl azért hullik, mert a közelmúltban lett felújítva.
Azonban kissé zavaróak lettek a dolgok, ezért Sarah elment tanácsot kérni a lányától Marie-tõl, aki nem messze lakott onnan. Amikor Marie látta a fehér port a konyhában, azonnal feltakarította. Ekkor elkezdett víz megjelenni a konyha padlóján. Marie úgy döntött, hogy bejelenti, hogy a víz szivárog és küldjenek a házhoz valakit. Még aznap délután elment egy szakember a Water Board-tól. Miután ellenõrizte a csöveket, a lefolyókat, elment bejelenteni a problémát a menedzserének. Egy órával késõbb a víz eltûnt.
Ez csak a kezdet volt. Az esti órákban Sarah a nappaliban nézte a tévét, amikor a konyhából Philip kiáltott: ,,Nagymama, ez történik újra!"
A konyhában szét volt szórva a cukor, a tea, valamint a teadagoló lassan mozogni kezdett. Ez folytatódott, és Sarah kiáltásba kezdett: ,,Állj meg!" Ahogy ezt megtette egy hatalmas csattanás hallatszott a folyosóról. Lassan kinyitotta az ajtót az elõszobában, betörõre számított, de csöndesnek, üresnek találták addig, amíg hirtelen fény nem lett, ami megdöbbentette mindkettõjüket. Sarah észrevette, hogy lehûl a levegõ és úgy döntött, hogy szól megint Marie-nek. Amint Marie belépett a konyhába, remegõ edények, szekrények, tányérok csörömpölésének zaja fogadta. Sarah azt gondolta, hogy a szomszédok felelõsek a zajokért, de tévedett, s mire visszaért a házba, a hangok megszûntek.
Ekkor mindhárman leültek, hogy megvitassák a zavaró jelenségeket. Marie távozott, mert úgy vélte, hogy az bõven elég volt, Philip pedig aludni készült, Sarah pedig úgy vélte, hogy a pihenés jót tenne. Bement Philip szobájába, ahol fiókos szekrény lebegni kezdett. Ez volt az utolsó csepp a pohárban és Sarah, Philip elhagyta a házat.

  A család hazaért a nyaralásból, és a jelenségek megszûntek. Azt gondolták, hogy van rá magyarázat. A következõ idõszakokban nem voltak jelenségek, de ahogy befejezõdött, úgy kezdõdött el újra. A kopogó szellem ,,Fred" néven lett ismert. A fõ cél úgy tûnt, hogy a lánya lett Diane, akit gyakran kidobott az ágyából, vagy felhúzta õt a lépcsõn, illetve sérülések voltak a nyakán. Tárgyak lebegtek, illetve tárgyak tûntek fel. Két alkalommal ördögûzést kíséreltek meg, de úgy tûnt, hogy csak rontott a helyzeten. Miután a család egyik barátja szentelt vízzel hintette az egész lakást, a kopogó szellem reagált rá. Feszületeket rongált meg és fejjel lefelé fordította. A kopogó szellem fizikai megnyilvánulása más volt. Az alak elsõnek Joe-nak és Jean Pritchard-nek jelent meg, amikor épp az ágyon feküdtek. Azt látták, amint egy fekete, köpenyes alak lebeg az ágynál, majd hirtelen eltûnik. Késõbb látogatók és a család többi tagja is beszámolt arról, hogy láttak egy alakot, ami úgy nézett ki, mint egy szerzetes. Az arcát soha senki nem látta a köpeny miatt. A fizikai megnyilvánulások is abbamaradtak egy idõ után és nem tértek vissza.
A késõbbi idõkben azonosították a kopogó szellemet egy 16. századi szerzetessel, aki gyilkosságot követett el és erõszakot. Azóta a kopogó szellemet a pontefract-i szerzetesként ismerték. "