Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Ed és Lorraine Warren-Démonok között2 nyomában

 Démonok között 2 film, mint igaz történet nyomában
 

 

 

 

 

 

 

Ismét egy film, melyben Ed és Lorraine Warren-t alakító szereplõkkel az õk tevékenységüket mutatja be. . A film valós történeten alapul, mégpedig az Enfield poltergeist jelenség áll a hátterében.
Errõl már a honlapom ezen részében írtam, így nem írnám le újra:


http://agostonmarianna.megnezem.hu/index.php?pageid=24745

Kérdések és válaszok a filmmel
és történésekkel kapcsolatban

-Mikor kezdõdött el az Enfield kísértet jelenség?
A Démonok Között 2 címû film, mint igaz történeten alapuló, megmutatja, hogy a kísértet, vagy poltergeist jelenségek pontosan 1977-ben aug.30-án kezdõdtek el Peggy Hodgson otthonában. Egy este ugyanis lánya, Janet azt mondta, látta, a testvérei ágyát imbolyogni. Másnap pedig Peggy, az anya hallott furcsa zajokat az emeleti hálószobából, ahol lánya aludt. Mikor belépett, látta, ahogy egy fiók mozog. Megpróbálta visszatolni, de nem tudta.Janet így emlékezett vissza az eseményekre: ,,Egy szobában kezdõdött, a fiókos szekrény mozgott, és csoszogás hallatszott."

-Valóban hallottak furcsa kopogást a falból?
,,Igen. A kopogások tompultak, ahogy egyre jobban lefele hallatszott a falon. Állítólag a család annyira egrémült, hogy mindenki lámpa mellett aludt egy szobában. Egy szomszéd azt állította, mikor bement a házba a család kérésére, hogy megvizsgálja a történéseket, õ is hallotta a kopogó hangokat a falon, sõt a mennyezeten is, így megrémült és otthagyta a lakást."

-Elõfordultak keresztek fejjel lefelé?
,,Nem. Az Enfield jelenséget és Démonok Között 2 címû filmet vizsgálva, bizonyítékot találtak arra, nem volt kereszt fejjel lefelé a házban, nem fordult elõ ilyesmi."

-Janet Hodgson valóban lebegett?
,,A Démonok Között 2 címû film elénk tárja, miszerint Peggy a lányát Janet-et, miszerint lebeg a mennyezet felé. A valóságban azonban más történt. Vannak fényképek Janet-rõl, mely szerint lebeg. Lebeg és rövid távolságra van ágyától. Vannak, kik úgy vélik, csak ugrott és azért tûnik úgy, mintha lebegne. Janet azt mondta a lebegésérõl: ,,A lebegés félelmetes volt." Mindez azért is, mert nem tudta, hova esik miatta."

-Ed és Lorraine Warren valóban vizsgálta az Enfield esetet?
,,Igen, de jóval kevésbé, ahogy a film azt mutatja. Mindketten csak röviden vizsgálták az Enfield esetet 1978-ban, és csak két kutatót látogatta meg a családot. Nagyon sok helyen (akkár cikkekben) nem is nagyon esik szó Enfield-rõl, mivel  kevésbé vizsgálták azt."

-Valóban megszállta a 11 éves fiatal Janet Hodgson-t egy Bill Wilkins nevû kísértet?
,,Egy hangfelvételen hallhatták, amint üzenetet ad egy férfi szelleme, aki korábbi években a nappaliban hunyt el, Bill Wilkins. Egy megbeszélés által Janet elmondta, hogy az az ötlet, mely szerint beszéljen a kísértet birtokolt hangban, egy paranormális nyomozó javasolta neki. Janet a poltergeist jelenségrõl azt mondta: ,,Nem vagyok biztos abban, hogy a poltergeist olyan rossz volt. Inkább úgy tûnt, mintha a család részese akart volna lenni."

-Mi okozta a nyugalmas eseményeket az Enfield jelenségnél?
,,1978-ban egy pap tett látogatást a családnál, mely miatt Janet úgy vélte, nyugalmat hoz majd, de kevésbé valósult meg. Peggy hangokat hallott, ahogyan Janet is és Billy pedig úgy érezte, néha figyeli õt valaki."