Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Saját Tapasztalat-A titokzatos hölgy

 

Saját tapasztalat - ,,A titokzatos hölgy"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sokak életében elõfordulnak érdekes esetek. Olyasmik, melyre alig, vagy nincs is magyarázat. Ez ritka. Ugyanakkor én úgy vélekedtem errõl, leírom. A végén pedig megjegyzésemben saját véleményem fejteném ki arról, amit gondolok utólag a furcsa történésrõl.

Nem olyan rég történt velem egy furcsa eset. Ez az eset kérdéseket hagyott bennem, s találgatásokat a magyarázatra, de konkrét választ nem.

Mivel dolgom volt, így kora reggel kellett útnak indulnom. Mivel nem volt nálam reggeli, sem italt nem vittem magammal, egy hozzám közel esõ kis üzlet felé indultam. A járda túloldaláról egy (talán középkorú) nõ szólított meg engem. Elsõnek nem is vettem õt nagyon figyelembe. Annál inkább figyeltem fel arra, amit mondott: ,,Hé, te! Imádkozz értem, jó?! Imádkozz értem!".
Elsõsorban is, megdöbbentem. Ilyennel nem minden nap lehet találkozni. A hölgy mondata után reakcióm hirtelen egy kérdés volt: ,,Elnézést, de ismerjük egymást?"
Az utolsó mondata után aligha tudtam tovább venni a lépéseket, ugyanis azt mondta nekem erre: ,,Talán igen. Lehetséges, én ismerlek." Miután elmondta ezt, rám sem figyelt, azonnal ment tovább.
Nem igazán tudtam megszólalni, sem megmozdulni. Egy idõsebb ember legyintett rá és arra kért, ne is foglalkozzak az illetõvel, mert valószínûleg bolond.
Nos, igen! Felmerülhet. Az öltözék és megjelenés azonban mást mutatott. A megjelenése átlagos volt. Nadrág, póló. Ezt bárki viseli. Haja rövidebb, de nem ápolatlan.
Tételezzem fel, lehetett nála probléma, de a mondatai érdekesen hatottak. Mi az, hogy ,,lehetséges, én ismerlek"; vagy ,,imádkozz értem"?
Azóta nem láttam a hölgyet, akit a ,,titokzatos hölgy" névvel illetek.

 

 

 


Megjegyzésem:
Hálát adok azért, hogy se igennel, se nemmel nem válaszoltam neki. Ki tudja, milyen választ, vagy reakciót kaptam volna rá. Nem egyszer esett már meg olyan, hogy egy ilyen esetben, ha valaki igennel válaszolt, annak valamiféle következménye lett. Általában nem jó. Én úgy vélem, sem igennel, sem nemmel nem kell felelni ilyen esetben.
Csak két példát írnék le.
Az elsõ egy kislány esete. Éjjel álmában megjelenõ személynek, aki azt kérdezte tõle ,,Velem jösz?", igennel felelt és másnap tragikus vége lett. Második egy ördögi eset, melyben egy démon megfenyegette azokat, akik a megszállott személyért mertek imádkozni.
Úgy gondolom, ha mégis imádkozna ilyen esetben az illetõért valaki (természetesen az adott pillanatban sem igennel, sem nemmel ne feleljen), egy kisebb gondolkodás nem árt, mielõtt megpróbálná imádságban felvázolni, kiért teszi. Az egy kicsit már közeli és konkrét. Ez helyett inkább legyen egy kis fondorlat. Például a felvázolás helyett lehet ,,...s, imádkozom azokért, akikért nem imádkoznak és rászorulnának". Ebben a m
ondatban például semmi lényeges pont nincs. Ebben nagyon sok mindenki benne lehet, az is, aki, ahogyan az én esetemben történt, kérte!