Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

A Huntingdon Főiskola Vörös Hölgye

A Huntingdon Főiskola ,,Vörös Hölgye"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Huntingdon Főiskola ,,Vörös Hölgye" egy kísértet, aki a Főiskola Pratt Hall Kollégiumának szelleme volt Montgomery-ben.
Windham és Daniel B. történészek szerint igazából két kísértet volt jelen az épületben. Az első kísértet a 19. században jelent meg. Windham leírása szerint skarlátruhát viselt, valamint egy skarlát napernyő volt nála, és éppen lefelé ment  a női kollégium termében késő éjszaka, s vörös fényben. Ez a jelenés Windham szerint végül elhagyta az épületet. A kísértet identitását, kilétét soha nem határozták meg, s, többet nem is látták.
Azonban volt egy második ,,Vörös Hölgy" is. Windham szerint egy korábbi diák volt. Martha, vagy Margaret lehetett a neve, aki vonakodva érkezett New York-ból Huntingdon-ba. A legendák szerint mindig vörös ruhát viselt. A vörös árnyalatokhoz igazította az ablakot, az ágyat is, valamint az azokkal egyező azonos színű kiegészítőket. Nagyon sok diák megkérte arra, hogy magyarázza meg a vörös szín jelentését, de nem tette meg. Mivel félénk volt és idegenkedő, nem tudott barátkozni a diákokkal, s, csak ritkán beszélgetett szobatársával. Nagyon sok lány tért be hozzá szobájába, de annyira barátságtalan volt, hogy inkább otthagyták. Idővel, inkább csak kíváncsiskodni tértek be hozzá, hogy megnézzék a furcsa figurákat könyvespolcán.
Windham története szerint Martha/Margaret szobatársának elviselhetetlenné vált a helyzet és megkérte a házvezetőnőt, hogy helyezze máshová, melyre engedélyt is kapott. Idővel egyre ingerlékenyebbé vált, és új szobatársa pedig egy hét múlva szintén otthagyta. Ez onnantól kezdve folyamatosan megismétlődött. Végül a kollégium vezetője igyekezett barátkozni Margaret/Martha-val, de minden igyekezete hiábavalónak bizonyult. Miután a kollégium vezetője kudarcot vallott, távozni készült. A nő nem tudott távozásáról, s, mielőtt elment volna, éppen visszatért szobájába. A történész szerint azt mondta neki: ,,Nem tudtál volna megállni velem, mint a többi barátod. Kezdtem azt hinni, te tényleg a barátom akarsz lenni, de gyűlölsz engem, akárcsak a többiek. Nos, örülök, hogy megszabadulok tőled. Vedd a dolgaid és menj! De mondanom kell neked egy dolgot: az életed hátralevő részében sajnálni fogod, hogy elhagytad ezt a szobát."
A vezetőt a lány szavai megzavarták, de hamar elfelejtette szavait.
A szomorú lány a történések után kialakította szokását, hogy azokba a szobákba menjen, ahol a többi lány is gyülekezett, vagy épp volt. Azonban a csoportokat felkavarta a jelenléte és mindenféle kifogásokkal egyedül hagyták. Végül bezárkózott szobájába és a vörös ágytakaróba vetve magát elzárkózott mindenkitől. Később egyre furcsább lett viselkedése. Elhagyta szobáját este, járta a kollégium épületét, de sosem beszélt. Úgy tűnt, mint, aki transzban van. Gyakran az ajtókat nyitogatta és azzal mindig felkeltette a kollégiumban lévő többi lányt. Végül, egy alkalommal nem jelent meg az iskolában, nem étkezett. A kollégium vezetője bűnösnek érezte magát, amiért cserben hagyta és meglátogatta abban a reményben, hogy képes lesz segíteni rajta. Azonban a lányt a szoba padlóján találták meg vörös köntösbe öltözve. Öngyilkos lett.
Windham szerint minden évben a halála napján a szobájában visszatér, s a diákok számos esetről számoltak már be, hogy látták a ,,Vörös Hölgyet".
A Pratt Hall-t később átalakították.
A ,,Vörös Hölgy" mellett a kollégiumban jelen volt a későbbiekben egy férfi kísértete is, aki a kollégiumban nőtt fel.