Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Érdekességek a történelem egyes eseményeiben

 


+18!


Érdekességek a történelem egyes eseményeiben


Kísértetek

Már a katonai naplók is beszámoltak kísértetekrõl a háborúkban. A kanadai történész, Tim Cook archiválási kutatásai mutatják ezt elsõként. Mindenki azt várná, hogy a világháborús naplók nagyobbak, mint a természetfeletti találkozások.


Mons angyalai:

Az egyik leghíresebb szellemtörténet Mons-hoz köthetõ. ,,Mons angyalai" néven vált ismertté. 1914 augusztusban.
A brit visszavonulásra vonatkozik Mons-tól. A németek fenntartható baleseti arányt szenvedtek itt, a brit egységeknek vissza kellett vonulniuk. A visszavonulás során furcsa dolgokra lettek figyelmesek. Néhány katona azt állította, hogy szellemek szálltak alá, akik blokkolták a németeket, a brit visszavonulást késleltették.
Vajon a fáradt katonák hallucinálhattak? Feltételezhetõ ennek lehetõsége is, azonban vannak további események is, melyek igazán figyelemre méltóak. Egyes elgondolások szerint a beavatkozott erõ csak egy spektrális felhõ volt, mások szellemfigurákat láttak (Szent György és lovagok alakját). Az egyik legkísértetiesebb esemény a háború alatt egy ezredes sérülése, aki elvesztette karját. Mielõtt kórházba vitték volna, meghalt. Egyesek úgy vélték, az ezredes azonban visszatért hozzájuk egy kis idõre.
Egy másik eset szintén Mons-ból származik, egy magánkatona esete, aki látta édesanyját, mielõtt meghalt volna.
Ide tartozik még 1915-ben ,,Steve" névvel illetett szellem, akit romoknál láttak hirtelen feltûnni, majd el is tûnt.
Mr. Cook azt mondta késõbb, a spektrális látomásokra nincs bizonyíték. Valahol határ az élet és halál közt, amit tapasztaltak. Öt nap alvás nélkül olyan állapotot alakít ki, amely valóban okozhat hallucinációt.
 ,,Nem hiszem, hogy csak alváshiány, nem hiszem, hogy csak fáradtak a srácok, és nem hiszem, hogy a katonák megpróbálják betûkkel becsapni az embereket; én úgy gondolom, hogy valóban hisznek ebben."
Glitter Photos

1836: Alamo csata kísértetei:
Az Alamo csata a függetlenségi küzdelem volt. A San Antonio telephely összességében temetõ volt, 182 Texan-védõnek, 1600 mexikói katonának, akik a harcban életüket vesztették. A csatát követõen sorban tártak fel paranormális tevékenységeket. Beszámoltak arról, hogy emberek alakjait látták, egy fiút, aki járdán ugrált.


Cold Harbor Csata kísértetei:
Virginiában az amerikai történelem egyik legbrutálisabb csatájának számított. mikor véget ért, az áldozatok száma több volt, mint 12.000. A helyszín látogatói gyakran számoltak be arról, hogy katonákat látnak. Éjszaka a helyiek gyakran jelentik, hogy a 156. út mentén lovak hangját vélik hallani. A Battlefield park melletti temetõnél egy kislány szellemét látják, aki fehérbe öltözve járkál.


Nyughatatlan Pearl Harbor:
Az egyik kísértet csak ,,Charley" néven vált ismertté. Jelenléte már annyira megszokott volt, hogy egyáltalán nem bizonyult érdekesnek, ahogy a tisztek reagáltak: ,,Ez csak Charley", amikor az ajtók bezáródnak, vízcsapok mûködésbe lépnek, rádióállomások kapcsolódnak...stb. Viszont ártalmatlan kísértet.
Sokan, akik meglátogatják az Arizona feletti emlékmûvet megmagyarázhatatlan szomorúságot éreznek.

Érdekes palackos üzenetek
Ki ne ismerné a palackba rejtett üzeneteket, amelyeket az emberek vizen útnak engednek? Nagy reményben dobják õket tengerekbe, hogy majd valaki, aki egyszer megtalálja, elolvassa azt. Vannak szerencsés emberek, akik megtalálva azt, megértették életük lényegét is. Bár elõfordul itt is, hogy némely üzenet csak tréfa. A palackokban található hírek lehetnek jók, rosszak, kívánságok, rosszindulatú üzenetek, kérések, kifejezhetnek vágyakat, vagy reménnyel teli szavakat.


A Titanic kísérteties üzenete:
Sokan csodálkoztak a Titanic-on az évek során. A Titanic utasainak volt ideje és elméje még írni a katasztrófa során? Valamint, keresni egy üveget és bedobni a vízbe? Nos, valaki ezt megtette. Egy ír származású Jeremiah Burke unokatestvérével utazott, hogy csatlakozhassanak családjukhoz Boston-ban. Elindultak, hogy új életet kezdhessenek, izgalommal telve az új lehetõségek felé. Amikor a Titanic elkezdett süllyedni, Burke tudta, hogy nem élik túl, írni kezdett. Mielõtt Írországból elindultak volna, édesanyjától kapott egy üveg szentelt vizet. Az utolsó pillanatokban a palackot az üzenettel a vízbe dobta.
Üzenete: ,,Titanc-ról, viszlát mindenki, Burke, Cork"
Sajnos Burke és unokatestvére is életét vesztette a Titanic-on. Egy évvel késõbb az otthonától nem olyan messze ért partot az üzenet.


Lusitania:
Lusitania egykor luxus óceánjáró volt, ami elpusztult a Titanic évén belül. Lusitiana azonban továbbra is veszélyek nélkül haladt a vizen. 1915 májusában New York-ból volt úton Liverpool felé, amikor német torpedó által elpusztult. A kár annyira súlyos volt, hogy tizennyolc perc alatt a fedélzet teljesen megsemmisült és több, mint 1000 ember vesztette életét. Csak 700-at mentettek meg körülbelül. Valahogy egy utas a fedélzeten, aki tudott akkor gondolkozni és elméjénél volt, írt egy üzenetet, mielõtt véget ért élete. A kiléte ismeretlen maradt.
Üzenete: ,,Még mindig van néhány ember a fedélzeten. Az utolsó hajók elmentek, gyorsan süllyed. Néhány ember a közelemben egy pappal imádkozik. Vége van, közel van. Talán ez a jegyzet..."
Akik vizsgálták, úgy vélték, az írója az üzenetnek rájött, hogy csak néhány pillanata maradt, hogy tollat ragadjon, leírja, palackba tegye és bedobja a tengerbe.

Glitter Photos

Szívtörõ Auschwitz üzenet egy palackban:
Vannak olyan palackok, amelyek nem csak a tengereken találhatóak, hanem a szárazföldön is. Ilyen volt ez a ,,koncentrációs táborban" is. Az üveget 2009-ben építõipari munkások fedezték fel. 1944.szeptember 09-én keletkezett az írás. Kétségbeesett fogoly rögzített neveket, a tábort, rendeltetett számokat, hét férfi szülõvárosát, foglyokat.


Az üzenet, amely új élethez vezetett:
1979-ben Hawaii-ban nyaraló pár úgy döntött, hogy kicsit szórakozik a palackokkal, üvegekkel, majd a csendes-óceáni térségbe dobják õket. A pár Dorothy és John P. minden üveghez hozzáadott egy dollárt, hogy a postaköltséget nyújtsa mindenki számára, aki megtalálja a palackokat és vissza akar majd írni. Négy évet vártak, mire megkapták a választ. 1983-ban egy vietnámi katona Hoa Van Nguyen találta meg bátyjával, akkor elég nehézkes körülmények közt voltak. Menekülni akartak a kialakult körülmények elõl családjukkal. Találkoztak a házaspárral, akik segítségével kimozdulhattak a kellemetlen körülményekbõl és új életet kezdhettek az USA-ban.


Maud Butler, a fiatal nõ a Világháborúból:
1916-ban az Újévi napon három palackos üzenetet kaptak egymás mellett  Portland öböl, Victoria, Ausztrália közelében. Mindhárom üzenetet új-dél-walesi Ausztrál katonák írták. Az üzenet Maud Butler-rõl suólz, ki megpróbált becsatlakozni a Nagyháborúba. Az incidens, mely kialakult, beleértve azt is, hogy az egyik palack eljutott az édesanyjához is, ezt 1916.01.22-én megosztotta a Tower Hill Advocate és Koroit Sentinel.
Az üzenet a palackban ez volt: ,,A tengeren 1915.12.25-én 4 órakor. Drága anya, én küldöm ezt az üzenetet a palackban, a viktoriánus partra. Remélem, jól vagy. Most fejeztük be a karácsonyi vacsorát - pulyka és sertéshús. Mindenki jól van a fedélzeten. Egy lány a fedélzeten egy katona volt. Oh, nos, búcsúzom a jelenben..."
Elképzelhetõ az, hogy három palack együtt maradjon, miközben sodorja a víz? A híres oceanográfus Curtis Ebbesmeyer pontosan ezt a kérdést tárgyalja könyvében. Ha három ausztrál katona egymás felé húzta palackjaikat, akkor elképzelhetõ, hogy együtt tudtak maradni.
Az elsõ cikk, amely napvilágra került, 1915-ben jelent meg, és az üzenet tovább folytatódik benne: ,,Egy olyan lányról szól a történet, aki úgy kiabál, mint egy katona".
A palackokban való üzenetküldés, melyek között csalók is voltak, igen gyakorinak bizonyultak abban az idõben is. Azonban ez a történet, valóban valós lenne? Két férfiról van itt szó elsõsorban, akik 1915.december 23-án együtt hajóztak Sydney-bõl és mindketten az 56.-ik zászlóaljban szolgáltak (Edward S. Blakey, Reginald Lock). A zászlóalj intenziv harcot folytatott nyugaton. Kyle M. fedezte fel a körülbelül 16 éves Maud Butler-t. Elsõsegélynyújtatást tanult és azért indult útnak, hogy segítsen a sebesülteknek. Levágta a haját, megvette a megfelelõ katonai ruhát és a fedélzeten tevékenykedett. Két napig senki nem gyanított igazán semmit, majd egy tiszt lett figyelmes a csizmájánk eltérõ színére. Nem sárgásbarna, hanem fekete volt. Ez a kis apró részlet tette tönkre tervét. Átadták õt egy személyszállító hajóba és vissza kellett térnie Ausztráliába. A katonák kíváncsiságát azonban felkeltette. Cikk jelent meg róla a The Bendigo Independent-ben.
Részlet: ,,Hallotta, hogy csapatok járkálnak a fedélzeten, hallotta a parancsnokokat és azt a férfit, aki kijelentette, hogy megtiszteli, hogy végül kiálltak. Hallotta az éjszaka rendezését és tudta, hogy nagy kalandba került. Amikor mindenki fordulatot vett, elhagyta az éjszaka félelmét, amikor a hajó az óceánon észak-dél felé haladt. Másnap a hajó katonáival találkozott, figyelte õket, ahogy kártyáznak, a fedélzeten jázékokat játszanak. Csatlakozott a beszélgetéshez és az összes pontot rögzítette a katonaságról. Minden rendben ment. Úgy tûnt, senki nem gyanította, hogy a fedélzeten bármilyen szabálytalan jelenlét lenne.... A kapitány végül felfigyelt rá...
,,Mi tette õt gyanúsnak?" - kérdezte  lány. ,,Ezek fekete csizmák"
,,Ez volt a baj az egész körül.... Megvettem egy katonától a tunikát, nadrágot, de nem kaptam semmiféle szabályozónadrágot, amit viselhetnék...  
Megtanultam. Tévesen mentem dolgozni. De nem adtam fel a szándékomat. Éjjel Sydney-be kellett mennem. Találok valamilyen módot a munka megtanulására, hogy csatlakozhassak a Vöröskereszt szolgáltatáshoz...  El akarom érni a frontot még..."
Most már tudjuk, hogy az Elsõ Világháborúban a második fedélzeten volt a lány azt remélve, hogy eléri a frontot és segít a bajba jutottakon. Azonban elkapták és elküldték. A háborúban való segítõ részvétele elnyerte a katonák csodálatát és ezzel kicsit híressé is vált. Végül unokája elmondása szerint 1930-1940-es években szülésznõ lett.


Glitter Photos

Festmények érdekességeMona Lisa:
A festmény általában a rejtélyes mosolyra összpontosít. Mikroszkóp alatt azonban olasz történészek felfedzték, hogy a Mona Lisa szemének nagyításával betûk, számok találhatóak. A jobb szemben ,,LV" betûk, amik jól jelzik a nevét: Leonardo Da Vinci; míg a bal szemben lévõ szimbólumok nem meghatározhatóak. A híd ívében a háttérben a ,,72" található, de lehet ,,L" és ,,2" is. A ,,149" szám egy negyedik szám törlésével jelenik meg a kép mögött, ami összességében arra utal, hogy Da Vinci festette, amikor Milánóban volt az 1490-es évben.


Az Utolsó Vacsora

Slavisa Pesci információs technologus. Vizuális hatást hozott létre a festék félig átlátszó, tükrözött változatának átfedésével. Az eredmény, hogy a két tábla úgy néz ki, mintha templomos lovagok jelennének még az asztal két végén. Giovanni Maria P. olasz zenész arra jutott, ha a kenyereket zenei munkatársak értelmezik, jobbról balra olvasva zenei összetételt alkotnak. Sabrina S. G.  kutató azt állította,
megfejtette a ,,matematikai puzzle"-t. Elképzelése szerint a világ végét ,,univerzális árvízben" látta, mely 4006.március 21-én kezdõdik és Novemberben ér véget.