Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Babák szigete

 

Babák szigete
(Island of the Dolls)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
(Megjegyzés: Ebben a cikkben képeket nem jelenítek meg a babákról, mivel elég kellemetlenül hathatnak!)

A Babák szigete, amely Mexikó város központjától délre, az Estado Azteca labdarúgó-stadion közelében a Laguna de Teshuilo egyik fő látnivalója.
Az egész szigeten megtalálhatóak a törött, romlott babák (lógnak a fákról, a pókhálós épületekről), amelyet az eredeti tulajdonos Julian Santana Barrera helyezett el. Úgy vélte, hogy a babák jelenléte, segít elfeledni az egy évvel ezelőtt fulladásban elhunyt lány emlékét. Azonban, rejtélyes módon 2001-ben ugyanazon a helyen Santana is életét vesztette fulladásban.
A hely az 1950-es évben jött létre, amikor a tulajdonos Julian megvédte, a gonosz szellemek ellen. A babákat védelemnek szánta. Julian Barrino de la Asuncion szomszédja volt, akinek a zöldségeket eladta. Amikor a hely igen babonássá vált, prédikálni kezdett a Bibliáról, hogy hagyja el a helyet a rossz szokás.
A legenda szerint a Santampa partjainál találtak egy fiatal asszonyt, aki csatornába szorult. Julian megmagyarázhatatlan történeseket kezdett tapasztalni és elhyezte a babákat, remélve, hogy az asszony lelkét megrémítik. Talált a közelben egy lógó babát, mely feltételezve a nőé volt. A tisztelet jeleként lógott egy fáról. Ezután suttogásokat kezdett hallani, lépéseket a sötétben, pedig Xochimilco erdei mélyén volt a kunyhója, távol az emberektől. A félelem vezérelte, így a következő ötven évben egyre több babát készített. Megpróbálta megnyugtatni a nő szellemét.
1987-ben öko-turisztikai mentést végeztek és azt tapasztál, hogy a helyet liliom borítja. Don Julian halála után idegenforgalmi hely lett. A hely mégis csak 1943 után vált híressé, amikor a mexikói filmművész, Emilio Fernandez forgatott (Maria Candelaria-t). Jelentős számú cikk jelent meg a szigetről.