Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Régi Changi Kórház

 

Régi Changi Kórház, Sangapore

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kórház Szingapúrban (Singapore)  található, az egyik leginkább kísérteties hely. Sikolyok, árnyékemberek, hadifoglyok szellemeinek épülete. Az elhagyatott Régi Changi Kórház (Old Changi Hospital) a fehér falaival, architektúrákkal inkább hasonlít egy kísérteties horrorfilm beállítására.
Ma az épület teljesen üresen áll. A környezõ szomszédság a romló állapota ellenére faházaknak, villáknak, tengerparti üdülõhelyeknek ad otthont.
A kórház 1935-ben épült a brit királyi légierõ szolgálatára, az idõ alatt csak R.A.F.-nak nevezték. A britek közben 1942-ben visszavonultak. A japán megszállás miatt és a csendes-óceáni háború miatt. Ez idõ alatt  szövetséges országokkal együtt az épületet börtön táborként használták. Úgy vélték, a kórház alapja a japán titkos rendõrségnek vagy Kempeitai-nak, mely rendelkezhetett a megszállt területek és háborús foglyok felett. A Kempeitati nagy hírnévre tett szert könyörtelen bánásmódja révén. Sokan úgy vélték, hogy a kórházban tartott foglyokat halálra kínozták.
A háború után a kórház újra a britek tulajdonába tartozhatott. Sokak számára azonban soha nem lett ugyanaz, mint volt. A legtöbb paranormális jelentés a kórházból a háború alatt elkövetett sötét tettekkel van kapcsolatban.
1965-ben Szingapúr függetlenséget követelt. Átnevezték az épületet ANZUK-nak. Ez Ausztrália, Új-Zéland, Egyesült Királyság fegyveres erõinek tagjait szolgálta. Tíz évvel késõbb a kórház helyzete átalakult a szingapúri fegyveres erõk szolgálatára. Végül 1997-ben teljesen lezárták az épületet.
A szolgáltatásokat az Új Changi Általános Kórház kezdte ellátni. A Régi Changi Kórházat lezárták.
2006-ban a telephelyet kibérelték. Egy cég vásárolta meg abban a reményben, hogy luxus üdülõt tud nyitni ott. A tervek semmibe vesztek. Vannak, akik pénzügyi problémákra hivatkoznak, míg mások szerint az épület kísértetei az okai a sikertelen próbálkozásnak.
Az évek során a Régi Changi Kórház nagyon híres lett a kísértetekkel kapcsolatos eseményekrõl. A látogatók beszámoltak arról, hogy hallásuk zavart volt, árnyékembereket láttak napról napra. Néhányan azt mondták, láttak egy fiatal fiút, aki csak ül és néz; míg mások katonák kísérteteit látták járkálni, akik véresek voltak.
A Régi Changi Kórházban készült filmfelvételek bizonyították az állításokat. Kísérteties hangokat, egy ,,fekete aurával" rendelkezõ nõ jelenlétét, láthatatlan kéz érintésének észlelését vélték felfedezni.
A kísérteteket a kórház sötét történelme miatt nehéz tagadni.