Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Annabelle baba hírek

 

Annabelle baba hírek
,,A gonosz babák királynõje"
Már korábban foglalkoztam Annabelle baba történetével, aki jelenleg elnyerte a ,,A gonosz babák királynõje" nevet.
Link:   http://agostonmarianna.megnezem.hu/index.php?pageid=24794


Az eseményeket kicsit nyomon követve némi újdonságokat szeretnék leírni:
A horror filmek rémísztõek, ezért menneke nagyon sokan moziba. Az izgalmak keresése miatt, puszta kíváncsiság miatt, vagy csak egyszerûen a film alkotásának felépítésének érdeklõdése miatt. Azonban, jelenleg az látott napvilágot, hogy néhányan, akik részt vettek, az elsõ The Conjuring címû film megalkotása után készült filmen, kicsit érdekes dolgok történtek. Valóban igazak lennének ezek, vagy csak a feszültség fokozása lenne a cél?
Egy vetítés után elsõsorban is, egy 77 éves brit embert találtak meg. Bernard C. Thaiföldön nyaralt, amikor úgy döntött, hogy az Annabelle Comes Home (Annabelle hazatér) címû filmet megnézi. Nem tudni, mi történt vele, miután a lámpák lekapcsolódtak. Amikor a fények újra visszatértek a színházba, a férfit holtan találták. Nagyon sokan, akik jelen voltak, úgy érezték, mintha a film valójában soha nem fejezõdött volna be.
Lehetséges, hogy a horrorfilmmel járó stressz és izgalom kissé hozzájárult ahhoz, hogy rosszul legyen, tekintve korát is. A halál oka, kivizsgálások alapján szívroham volt, azonban a dolog érdekessége, nem lehetett kimutatni egyértelmûen, hogy stressz kapcsolódna bármilyen módon az eseményhez. Lehet, hogy az esemény a film nélkül is megtörtént volna.
Ez a második haláleset, ugyanis elõtte 2016-ban egy 65 éves indiai férfi szintén szívrohamot kapott, a The Conjuring 2 figyelése közben.
A két esemény nagyon zavaró.

Glitter Photos


A film kapcsán persze kérdések is merültek fel a babát illetõen és korábbi tulajdonosait illetõen, mielõtt Ed és Lorraine vette volna kézbe az ügyét:

1. A korábbi tulajdonos babája valóban sátáni kultusz tagjainak támadási célpontja lett?
,,Az Annabelle igaz történetét vizsgálva felfedeztük, hogy a baba egykori tulajdonosai, Donna és Angie soha nem voltak kitéve  semmilyen sátáni kultuszhoz tartozó bármiféle támadásnak, akik behatolhattak volna otthonukba és rosszindulatú entitást vittek volna a babába. A film ezen része fikció arra, hogy magyarázatot adjon arra, hogyan csatlakozott a démoni szellem a babához. A valóságban a szellem úgy tesz, mintha egy ártatlan fiatal lány lenne, aki meghalt még gyermekként és az Annabelle nevet viseli."

2. A férj valóban ajándékot adott a terhes feleségének, aki Annabelle baba volt?
,,Nem. A film igaz történetének kutatásával megtudtuk, hogy John és Mia Form fiktív karakterek. Az igazi Annabelle-babát egy édesanya vásárolta meg lányának születésnapja alkalmából. Valószínûleg nem az 1970-es évek elején vásárolták meg. Az Annabelle film nagy része a vintage babák létezésére összpontosít."

3.Az igazi Annabelle babát tényleg különbözõ helyeken találták meg?
,,Kezdetben a baba mozgása enyhe volt, csak az ágyra korlátozódott. Az idõ múlásával a mozgások érzékelhetõbbé váltak és egyre élénkebbek lettek."

4.A tulajdonosok valóban megpróbálták eldobni a babát, de sikertelen lett?
,,A filmben John Form a babát a szemétbe helyezi, de felesége Mia késõbb mégis felfedezi, miközben kicsomagolja az egyik mozgó dobozt. A valódi Annabelle tulajdonosai azonban a filmmel ellentétben soha nem próbálták meg eldobni a babát. Otthonukat soha nem forgatták fel sátánista behatolók, akik egy démont zártak volna be a babába, és nem rendelkeztek paranormális tevékenységgel a babával, mielõtt átadták volna Ed és Lorraine Warren számára."

5.Annabelle baba hagyott üzeneteket?
,,Igen. Ed és Lorrain Warren beszámolt arról, hogy a baba egykori tulajdonosának elmondása szerint, mikor hazaért gyermekírást talált egy pergamenpapíron. Az üzenetek: ,,Segíts nekünk."; ,,Súgó Lou" volt olvasható. Lou volt Donna szobatársa, Angie võlegénye és velük élt ott. Ami érdekes volt ebben, hogy Donnának soha nem volt pergamenpapírja, amit a lakásban tartott volna."

6.Vér jelent meg a babán?
,,Igen. Legalábbis Warren-ék története szerint. A demonológusok azt állították, hogy a baba eredeti tulajdonosa, Donna munkából hazaérve megtalálta a babát, amint véres volt a hátán és három csepp vér volt a mellkasán. Nem tudni, honnan származott. Ez volt az az esemény, ami arra késztette Donna-t, hogy segítségért folyamodjon."

7.A baba volt tulajdonosa lépett valaha kapcsolatba médiummal, vett részt valaha séancé-n (szeánsz)?
,,Igen. Bár a filmben nincs séance közeg. Miután Donna észrevette a vércseppeket a babán segítséghez fordult. A médium 4-6 hét után jelent meg. A médium végig megtartotta hangját és bevezette Donna-t és Angie-t egy hét éves lány történetébe. A történet, melyet bemutat, a The Demonologist könyv teljesen eltér Ed Warren 1980-as évben készített videójának történetétõl. A videoban Ed azt mondja, hogy a médium azt állítja Donna-nak, hogy Annabelle meghalt egy autóbalesetben. Ed azt is elmondta, hogy Annabelle hat, nem hét éves volt. Ez utóbbi állítás némileg Warren hitelességét kétségbe vonja"

8. Evelyn valós személy volt?
,,Nem. A filmben csupán John és Mia szomszédja. Evelyn tulajdonában volt egy kis könyvesbolt, ahol Mia szellemekkel kapcsolatos könyveket keresett. Teljesen kitalált karakter."

9. Történtek halálesetek babával?
,,Ed Warren úgy vélte, hogy a baba legalább egy ember haláláért felelõs. Ed és Lorraine Warren Okkult Múzeumának Monroe-i, Connecticut-i filmnézése során Raggedy Ann baba ügyére: ,,Raggedy Ann baba egy fiatal ember haláláért felelõs, aki azért érkezett, hogy megtámadja a babát, meg is tette és a legrosszabb történt."

10. Vannak más esetek kísértetjárta babákkal?
,,Igen. Ha valaki is meglátogatta valaki a Key West-t Floridában, akkor az tudja, hogy van ott egy kísértetbaba, akinek Robert a neve. Ez a baba inspirálta Chucky-t a Gyermekjáték címû filmben. A babát 1906-ban szolgáltatta a Key West festõjének és Robert Eugene Ott írónak egy bahamai szolga, aki az Otto családban dolgozott. A szolga jártas volt a voodoo-ban és fekete mágiában. Elégedetlen volt a családdal, ahol dolgozott. Young Eugene elválaszthatatlan lett a babától, akinek a Robert nevet adta. A szülei gyakran kihallgatták Eugene-t, aki beszélt a babával. Eleinte nem, késõbb gyanították, hogy a baba valóban beszél. Az idõk során az arra járó emberek beszámoltak arról, hogy a baba ablakról ablakra mozog. A család is látta Robert babát, ahogy más-más szobában volt. Egyszer hangos kiáltásra lettek figyelmesek, mire a gyermek csak annyit mondott: ,,Robert csinálta!".