Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Pulau Ubin Barbie

 

 

 

 

Pulau Ubin Barbie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A Pulau Ubintól délre egy 117 éves templomban szokatlan bálvány foglalt el helyet. A szingapúri idegenforgalom által nem túlságosan is támogatott turista vonzerõ a legendás szentély, a németországi Heiligtum. A szentély eredetét évekig alakítgatták az emberek. Nem azért, mert kitaláció, hanem azért, mert nehéz a történetbõl kiszûrni, mi igaz és mi kitaláció, hozzáadás. A fõ történet az lett, hogy egy fiatal lány menekülés közben meghalt 1914-ben, amikor a brit hadsereg internálta szüleit Pulau Ubinba. Bomló maradványait a helyiek fedezték fel, csak késõbb és eltemették. Egyes elmondások szerint azok az emberek, akik felfedezték olyan falusiak voltak, akik a szüleinek dolgoztak az ültetvényeken. Ám, ez utóbbi állítást nem lehet igazolni.
Erdetileg egy domb tetején temették el, 1974-ben exhumálták. A lány maradványait egy feszülettel, néhány hajszálával nyugalomra helyezték Jiangsu urnába. Azonban az urna, melyet a mai emberek már nem láthatnak, nem ugyanaz az urna, amelyben maradványai voltak. Egy falusi azt állította, rablók lopták el. Más falusiak beszámoltak kísértetjelenségrõl és a lány emlékébõl helyi istenség lett: ,,Na Du Gu Niang" (Datuk Maiden) címmel.
A szentély már 100 éve fennáll és azóta is vonzza a kíváncsiskodókat, turistákat. Hetente általában 4-5 látogató fordul meg ott.  A szentély több felújításon ment át. Legutóbb 2015-ben. Csak a történet kezdete maradt homályos, mely titokzatossá tette a szentélyt.
Van ott egy Barbie, ami nem kísértetjárta, de azt mondták, hogy  lány sírja mögött kérte a Barbie-t. Minden héten mennek oda imádkozók, hogy a Barbie-hoz szóljanak védelemért, erõrért, jólétért. A babát karkötõ díszíti. Rúzsok, körömlakkok, illatos dolgok veszik körül, melyeket az emberek kínáltak fel. A Shin Min Daily News beszámolója szerint egy Ausztráliába emigrált ember álmodott három éjjelen át arról, hogy egy kaukázusi lány kérte, hogy a Barbie babát, mely nála volt, helyezzék az oltárra. Álma után boltokat nézett, bár nem hitte el, hogy az álmában szereplõ baba a valóságban is létezik, de tévedett. S, miután megtalálta a boltot, melyben az a baba volt, amit álmában látott, megvásárolta és a szentélybe helyezte. Ez 2007-ben történt. Egy txisofõr beszámolója szerint a szentélyt minden hétvégén, fõleg középkorú nõk látogatják.

Néhány érdek
es vélemény a szentély helyérõl:

Elsõ vélemény:
,,Érdekes hely egy látogatáshoz. Nincs sok látnivaló. Azonban szép megálló a közelben lévõ hajókra tekintve. A szerencsejáték számára ez a szentély a szerencsejátékok szerencséjérõl ismert."

Második vélemény:
,,Egy szentély egy névtelen, ismeretlen német lánynak, aki az Elsõ Világháború idején élt Pulau Ubinban. Az ültetvénytulajdonos lánya, aki megpróbált elmenekülni a háború idején a britek elõl. Egy kõbányában halt meg, maradványait a szigeten élõ többi ember találta meg. A szigeten temették el és egy kis szentélyt építettek neki. Évekkel késõbb valahogy taoista istenséggé vált, a környéken élõk és máshol élkõk szerencsejátékokat kezdtek ajánlani a szentélyben. Aligha érdemes volt meglátogatni a szigetet. Azonban, ha arra jár, érdemes megállni, könnyû megtalálni."

Harmadik vélemény:
,,Egy kis templom úgy 500m-re a Ketam Mountain Bike Park bejáratától. Úgy néz ki, mint egy átlagos, hétköznapi ház."


 

 

Glitter Photos