Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Külön téma: A Bamboo flute egyik zenei játéka mögött álló szomorú történet

 

Külön téma: A Bamboo flute egyik zenei játéka mögött álló szomorú történet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A YouTube-on számtalan relax zenével találkozhatunk, azonban ezek közül egy, nagyon is megragadta a figyelmem. A bambusz fuvola. Egyébként is szeretem a távol kelet gyönyörű zenéit, de ennek egy nagyon megható története is van:


A linket bemásolva, vagy rákattintva (ahogy megjelenik) lehet meghallgatni.

https://www.youtube.com/watch?v=sW8dvj-cn64


Van több formája is, abból egy további kellemes feldolgozás:

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=LtHF9iih8rwHa valaki rá akar keresni, akkor pedig így érdemes beírni: Beautiful Chinese Music Bamboo Flute

A történetA dal az ókori Kínából származik. Egy kínai lány nevéhez fűződik: Lian-Huan. Őt elrabolta egy klán. A kínai nagykövet fia Chin Win volt a tettes érte, aki sokkal idősebb volt a lánynál. Lian apja, Cho, zenész és hangszergyártó volt, elutazott, hogy eladja az elkészült fuvolákat a Császári Udvarban. Hazatérése után Chin elrendelte a Nagy Császárok egyik frakciójának, hogy kísérjék vissza Lian-Hua-t és családját nyugati területre. Tisztelték Lian családját a kedves gesztusokért, de keveset tudtak Chin valódi szándékáról. Napkeltekor Lian eltűnt, senki nem találta. Az éjszaka leple alatt Chin néhány embert ugyanis foglyul ejtett és kelet felé indult el.
Napokig kereste családja és gyászolta Lian-Huat Chin néhány emberével, akik úgy tettek, mintha segítenének nekik. Nagyon is jól tudták az eltűnésének okát. Nem tudták teljesen, mi történt, tartottak attól, hogy meghalt és ebben a hitben éltek évekig.
Azokban az években, mialatt úgy vélték, hogy eltűnt, Lian szebb lett, mint azelőtt. Chin az évek alatt próbálta megnyerni Lian-Huan szerelmét, de tudta, hogy az elrablás miatt elutasítja őt. Csak családjára és nyugatra fekvő földterületekre gondolt, ami annyira hiányzott neki. Chin, miután nem tudta elnyerni a lány szívét csalódott lett és börtönbe vetette őt. Inni kezdett. Egy éjjel meglátogatta a börtönben. Nagyon részeg volt és dühös.
- ,,Elhoztalak erre a földre annak reményében, hogy jobb életet élhetsz, és feleségemnek tehetlek, és ennyire hálátlan vagy?" Kérdezte a lánytól Chin és kése felé nyúlt, mintha bántani akarná őt.
- Lian felnézett Chin-re, akinek arca sugárzott, ahogy a Hold fénye besütött. ,,Tudd meg, hogy akaratod által foglyul ejtve jöttem ide! Az otthonom, családom a hegyek között nyugaton van, nem pedig itt veled. Úgy börtönöztél be, mint egy ketrecbe zárt madarat, aki valaha is szerethetne téged... Ez te vagy Chin, aki önmaga foglya. indaddig, amíg itt tartasz, soha nem foglak szeretni..." Lian szeme könnybe lábadt és ezekkel a szavakkal engedte Chin-t tovább.
- ,,Akkor, ha soha nem tudsz szeretni, senki sem fog!" - Chin elővette a kését és Lian arcának jobb oldalát levágta.
Lian megpróbált harcolni, de annyit érzett, hogy a kést a mellkasába döfte. Lian felsóhajtott és a földre zuhant.
Ugyanezen az éjszakán a lány anyja, Mei, rémálomból ébredt. Álmában meghallotta Lian hívását, érezte, hogy közel van. Felállt, körülnézett, és hívta lányát.
- ,,Lian-Huan, hol vagy? Itt vagyok lányom!" - zokogott az idős anya. Kimerülten, sírva térdre esett. Amikor rájött, hogy csak álmodta az egészet, az égre tekintett és imádkozott a szellemekhez. Csodálkozva Mei észrevett egy hullócsillagot, amely keletről nyugatra tartott. A régi Kínában ezt ,,Angyalok nyoma"-ként ismerték. Valahogy Lian anyja, Mei tudta, hogy lánya visszatért hozzá aznap este, de már a szellemvilághoz tartozott. (A hullócsillagot megemlítve, két dolgot jelent babona alapján: ha látja valaki, vagy szerencséje lesz, vagy valaki meghal, esetleg bajba esik).
Másnap elmondta álmát férjének Cho-nak, aki kezébe vette a fuvolát és Lian-Huan emlékére játszotta ezt a dalt, amíg élt, a ,,Virágzó Lótusz" emlékére.


 

 

 


Glitter Photos