Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Ismeretlen hívó:A Kuykendall család rejtélyes esete

Ismeretlen hívó:

A Kuykendall család rejtélyes esete

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2007-ben egy máig ismeretlen dolog történt a családdal. Saját telefonjukkal valaki, vagy valami, hónapokon át nem hagyott nyugodt perceket nekik. Curtney Kuykendall, aki akkor 16 éves volt, 2007-ben kezdett szövegeket kapni barátaitól telefonjára. A probléma ezzel az esettel az volt, hogy senki nem küldött üzenetet részére, sem tõle nem érkezett szándékosan üzenet. Nem sokkal az esemény után Curtney és családtagjai fenyegetõ üzeneteket és hívásokat kezdtek kapni egy ismeretlen személytõl, akit a telefon úgy jelzett ki: Restricted (korlátozott), ráadásul az állítólag Curtney által barátoknak írt üzenetek is folytatódtak. A fenyegetések éjjel-nappal zajlottak és az embert sértõ cselekvésekig mindent tartalmaztak (pl: megfenyegette õket, hogy ártani fog nekik). A zaklatás megfékezésére mindent megtettek: lecserélték telefonjukat, telefonszámot változtattak, új számlát kötöttek, azonban, a furcsa események nem szûntek meg. Egy alkalommal, miután kérték a hatóságok segítségét, minden telefonjuk egyszerre bekapcsolt és hívták egymást, ugyanis addigra a család már eljutott arra a döntésre, hogy jobb, ha telefonjaikat még csak be sem kapcsolják. A dolgok rosszabbra fordultak, amikor a hatóságok megnézték a telefonokat és kiderült, hogy a kikapcsolt állapot ellenére ugyanúgy oda-vissza érkeztek üzenetek, ráadásul majdnem mindennapossá vált, hogy esténként észrevették hangpostájuk van, ami teljes egészében az aznap zajlott beszélgetéseiket tartalmazta. A szülõk teljesen összezavarodva az események miatt, elvették a lánytól a telefont, mivel úgy vélték, talán õ áll a dolgok mögött, ám bebizonyosodott, hogy semmi köze nem volt hozzá. A család leginkább akkor rémült meg, mikor biztonsági rendszert szereltek fel otthonukba, és telefonon az ismeretlen arról tájékoztatta õket, hogy akármilyen biztonsági rendszert szerelnek fel, tudja a jelszavát, továbbá onnantól kezdve a hívások is megváltoztak, ugyanis az ismeretlen nem fenyegetett, hanem észrevételekrõl tájékoztatta õket, mint például: tevékenység a konyhában, ruházatuk. A hatóságok nem tudták megoldani a rejtélyt, ám ugyanabban az évben éjjel ismeretlen személy jelent meg a házuk elõtt, majd sietve távozott.
Az ügy tisztázatlan maradt. Vannak elméletek, miszerint az FBI bekapcsolódott az ügybe és a hívások megszûntek, más vélemények szerint természetfeletti esemény volt, mivel Curtney egyik barátja állította, hogy telefonja csengõhangja néha rémísztõ hangra változott. A mai napig vita tárgyát képezi, hogy a cselekmények miként valósultak meg. Hogy tudott egy telefon üzeneteket továbbítani kikapcsolt állapotban?

 

 

 

 

 

 

 

Elméletek:
1. Az egyik elmélet szerint: Curtney által elkövetett álhírrõl volt szó, mivel úgy vélhette, felfigyelnek rá és bekerülhet egy TV mûsorba.
Curtney erre az elméletre reagált: ,,Miért tennék ilyet azokkal, akik gondoskodnak rólam?"; valamint a hatóságok érdekes szembesülése azzal, hogy a telefonok kikapcsolt állapotban is oda-vissza küldenek üzenetet szintén nem foglal állást az állítás mellett.
2. Hack: Az ismeretlen hívó hack, vagy vírus révén hozzáfért a telefonokhoz.

 

 

 

 

 

A nyomozók késõbb az ABC News-nak azt nyilatkozták, köztük Brad G. volt ügynök, hogy a kifinomultabb hackerek mobiltelefont is klónozhatnak, lehetõvé téve, hogy bármit megtehessenek az eredeti telefonnal, ám, hogy valaki egész beszélgetéseket hallgasson, az már más technológia. Egy másik, kommunikációs mérnök szerint, valaki kihasználta a telefon gyengeségeit és feltörte, majd szórakozott az adatokkal. Ennek ellenére akadt, aki másként vélekedett az üggyel kapcsolatban: ,,Rendelkezünk technológiával, mégis minden nyomunk zsákutcába vezet." (Troyer nyomozó). Tény, hogy 2007-ben még nem volt olyan fejlett technológia, hogy egyszerûen megvalósulhatott volna ilyesmi, az ügy máig egy megoldatlan érdekesség.