Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Enfield Poltergeist Jelenség

Enfield Poltergeist

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy kopogó szellem tevékenysége kezdõdött meg 1977-ben  Brimsdown falujában Enfield városában, Angliában. Peggy Hodgson négy gyerekével a 12 éves Margarettel, 11 éves Janettel, 10 éves Johnny-val, és a 7 éves Billy-vel, valamint feleségével költözött be albérletbe egy ottani házba. Az ott tartózkodásuk alatt a bútorok mozogni kezdtek, a falon kopogásokat lehetett hallani, gyerekjátékokat dobált egy láthatatlan alak, s mikor fel akarták venni a játékokat, túl forrók voltak ahhoz, hogy hozzányúljanak.
A tevékenységek egyre több látogatót vonzottak. sajtót, médiumokat.
,, A kiküldött Heeps nevû rendõrnõ nem hitt a szemének, amikor egy konyhaszék megindult a padlón, mintha egy láthatatlan kéz mozgatta volna. A rendõrség érthetetlenül állt és nem talált magyarázatot."

A házat Maurice Grosse és Guy Lyon Playfair vizsgálta meg és megállapították, hogy a ház kísértetjárta. A megmagyarázhatatlan események számát 26-ra tették. A jelenségek közt szerepelnek a mozgó bútorok, repülõ golyók, hideg szél, víz a padlón, fizikai támadások, berendezés meghibásodások, a tárgyak eltûnése és újbóli megjelenése, tárgyak lebegése, spontán gyulladások (tárgyak gyúltak fel maguktól és a láng ugyanúgy el is aludt).
Ezeke közé sorolható még Janet is, kinek testét állítólag egy entitás használta és órákon át beszélt a saját hangján. Mikor a lány testét használta, azt vallotta, hogy õ Bill és agyvérzésben halt meg. Bill gyakran viccelt, valamikor pedig csúnyán beszélt és bántotta szavakkal a másikat.

További vizsgálatokat végeztek ezekkel kapcsolatban Anita Gregory és John Beloff. Néhány napot a családdal töltöttek. Az ott tartózkodásuk alatt hajlított kanalat találtak. Megállapították, hogy a poltergeist jelenségeket Janet idézte elõ.
Margaret nyilvánosan is kijelentette, hogy a jelenségek nem hamisak és nem õk idézték elõ: ,,Nevetséges, hogy azt sugallják, hogy a húgom, vagy én volnánk felelõsek a furcsa tevékenységekért a házunkban."
Peggy H. egészen haláláig a házban maradt, mely 2003-ban következett be.

Az enfield-i jelenéseket hamisnak találták, s úgy gondolták, hogy csak a média figyelmét akarták magukra vonni a lakók.

Az enfield-i poltergeistnek végül 1978-ban nyoma veszett. A nagyon kevés bizonyíték pedig megkérdõjelezte, hogy valóban iagaz lettek- e volna a jelenségek.

 

 

 

 

 

Az Enfield kutatók számos dologban nem értettek egyet. Például Maurice Grosse 1500 jelenséget tapasztalt, Guy Lyon Playfair pedig szintén hitt ezekben! Anita Gregory pedig állítása szerint nem látott semmit.