Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Salem-i boszorkányság

Salem-i boszorkányság +18!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Salem egy város Essex megyében az USA-ban. A Salem-i boszorkányperek 1692-ben kezdõdtek  20 ember végrehajtásával, és bebörtönzéssel végzõdött 175 és 200 személy között. Sok ember állítja, hogy a szellemük kísértik a várost. Olyan nyugtalan szellemek, akik bosszút akarnak állni, mert olyan bûnökkel vádolták meg õket, amiben valójában nem is voltak vétkesek.

Sokan úgy vélik, hogy a Point Temetõn van az igazi "Witch Dungeon" , ahol Giles Corey-t is halálra kövezték. A temetõn sok szellemfotó is készült, amit valódinak tartanak számon!
Salem Történelem:

A város forrása leginkább a turizmus, de az 1692-es boszorkányeseményeknek rengeteg nyoma maradt. Például a rendõrautókat boszorkányos logók díszítik, sõt van egy Witchcraft nevú Általános Iskola is. A labdarúgó csapat neve pedig:Boszorkányok.
Állítólag a Gallows Hill helyszínén rengeteg öngyilkosság, akasztás történt. Az öngyilkosságok helyszínén ma már játéktér alakult.
A turisták nagyon jól ismerik Salem történetét. Fõleg a Wicca boltok, Halloween témájú látnivalók, valamint az Elizabeth Montgomery (földre szállt boszorkány) szobor érdekli õket.

Salem-et 1626-ban alapították a Naumkeag folyó szájánál Cape Annbõl való halászok egy vállalata Roger Conant által. Salem kapcsolatos a héber szóval shalom és az arab salam, szóval, amiben  mindkettõ békét jelent.

Conant késõbb felváltotta John Endecott. A Salem-i boszorkányperek vádlottjai  Salem Village-ben éltek. A boszorkányság története Abigail Williams-sel kezdõdött.

1775. február 26-án a hazafiak felemelték a felvonóhidat a North folyónál, miközben megakadályozták, hogy Alexander Leslie brit ezredes és 300 csapata boltokat és lõszert vigyenek el, amiket elrejtettek North Salem-ben.
1790-ig Salem volt a hatodik legnagyobb város. Fõleg tõkehalat exportált.
Salem mottója 1939-ben: "Divitis Indiae usque ad ultimum sinum" azaz "A gazdag India, egészen az utolsó körben"-A legtávolabbi kikötõ Rich-Keleten.
A szállításokat azonban a 19-ik században elutasították. 1914-ben kezdõdött egy Salem tûzvész is, ami miatt rengetegen kerültek utcára. 400 lakás égett porrá és 3500 család került szabad ég alá. Sok épület azonban megmaradt és ezt az emberek igyekeztek újítani.
Gallows Hill szellem:

Mollie Stewart egy engedélyezett szellemvadász a Nemzetközi Paranormális nyomozóknál. Rengeteg szellemakciót dokumentált. Segédeszközök jelenlétével, mint: EMF mérõ, infravörös, érintésmentes hõmérõ, magnók és a kamerák, EVP.
,,Most, hogy Salem-ben vagyok, személyes éjszakai vadászatra megyek Gallows Hill-be!" ,,Ez az, ahol 1969-ben 19 ártatlan embert akasztottak fel boszorkányság vádjával." ,,Sok ember hozza kapcsolatba a várost az 1692-es Salem boszorkányperekkel." (Mollie S.)

1885-ben épült egy temetõ Rebecca Nurse Homestead néven a Massachusettsi-ben megtalálható Danvers-ben. Ott van egy Rebecca emlékmû, amibe a következõ van vésve: Rebecca Nurse, Yarmouth, Anglia 1621. Salem, Massachusetts, 1692. "O Christian Martyr /az igazság meghalhat /amikor minden rólad/birtokolta a visszataszító hazugságot!//A világ, amit megmentettek/a babonától /a szabadabb légzés kedvéért ma!" A versbõl ,,keresztény mártír", John Greenleaf Whittier által.

A Witch House-Boszorkány Ház maradt az egyetlen épület Salem-ben, mely közvetlen kapcsolatot ad a Salem Witch Trials-sal (1642-1675).
A Boszorkány Ház, más néven Corwin ház bíró Jonathan Corwin otthona volt. Ez az egyetlen szerkezet, ami még áll Salem-ben. Kapcsolatban a Salem Witch Trials-sal.
Helyi elöljáróként és polgári vezetõként, Corwin-t felkérték, hogy vizsgálja meg az ördögi tevékenységek vádjait, amik felmerültek Salem-ben. Végül 19 embert akasztófára küldött. Mind a 19 halála pillanatakos is tagadta a vádat és kitartott ártatlansága mellett.
A ház változatlanul maradt az 1800-as évek közepéig. A ház ma ugyanúgy néz ki, mint a 17-ik században, bár az azt körülvevõ utcát kissé szélesebbre alakították 1940-re.Giles Corey:

Salem Witch trial áldozatai közül az egyik volt Giles Corey, aki feleségével együtt Martha-val meghalt.
Giles kezdetben támogatta a vádakat felesége ellen. Azonban visszavonta, mihelyst tudomást szerzett a vádlás és büntetés súlyosságáról.
Ebben az idõben a vádlottak tulajdonát, pénzét el tudták kobozni, ha bûnösnek találták boszorkány vád ügyében. Minden személy tagadta bûnösségét és ártatlansága mellett tartott ki.
Az akkor sheriff G. Corwin és fia rengeteg hasznot húzott a perekbõl és sok vagyont elkoboztak.
Giles Corey halála elõtt a következõ szavakat intézte a sheriffhez: ,,Sheriff, én megátkozom Salem-et."


A Haunting In Salem: (Film)
A horrorfilm magába foglalja az egykori kísértet házat.  Igaz történet valóban?
A film lazán alapozott az 1692-es évi Salem Witch Trials-hoz, ahol 19 embert akasztottak fel.Az 1612-es Pendle boszorkányok perei az angol történelemben vannak a legtöbb híres boszorkányperek között.
A tizenkét vádlott a Pendle Hill körüli területen élt Lancashire-ben. A tizenkét közül egy meghalt és a maradék 9 nõt és két férfit akasztásra ítélték.


Rebecca Nurse: (1622.feb.21-1692.jul.19)
Míg a többi akasztott vádlottat nem méltatták tisztességes temetésben, addig a históriák által úgy gondolták, hogy Rebecca Nurse-t a család által titokban Salem Village-ban temették el. Néhány évvel utána került feltételezésbe, hogy ártatlan volt valójában. Lánya Joanna.

 

 


Glitter Photos


Az európai szokással ellentétben a Salem-i bíróság azon a nézeten volt, hogy aki beismeri boszorkányságát, annak megkegyelmez, de aki tagadja és ártatlannak vallja magát azt halállal bünteti. Egyre több lett a vád és a fogoly. A boszorkányperek már az állatokat sem kímélték meg. Az agyonijesztett emberek felakasztottak két kutyát, mert megszállottnak és varázslónak tartották õket. Ebben az idõben boszorkánysággal vádoltak egy befolyásos urat is, de az vádlói ellen pert emelt és kártérítést követelt. Itt a lavina megakadt!! Amíg csak egyszerû embereket vádoltak simán ment minden. Mikor, az ebben az idõben lévõ "járvány" már a felsõ osztály tagjai közül is szedte áldozatát, útját kellett állni. Az elsõ sikeres ellenállás buzdítóan hatott a foglyokra és a lakosokra. Számos beismerõ, terhelõ vallomást visszavontak, kijelentve, hogy azt a bírák szuggerálták. Szabadon engedték a foglyokat. Összesen 150-en szabadultak ki. Sokan féltek, hogy a szabadlábra engedett "boszorkányok" újra megkezdik a rontást, de semmi nem történt.

A nép belátta tévedését és óriási szégyenérzet fogta el! 1696-ban Salem lakossága bûnbánó böjtöt tartott, és kérték az eget:bocsássa meg bûneiket! A bírák pedig írásban fejezték ki õszinte megbánásukat, s kérték Istent, ne rója fel nekik ezt, sem a jövõbelieknek.

A bûnbánat azonban nem hozta helyre a szörnyû tettet és nem hozta vissza azokat, kik ebben az üldözésben elhunytak!