Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

The Demonologist könyvről-Ed és Lorraine Warren

The Demonologist könyvrõl-Ed és Lorraine Warren

+18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A démonológus (The Demonologist) Ed és Lorraine Warren-nek egy hátborzongató könyve. Warren-ék neve ismerõs az "Amytiville Horror"-nál.
Amikor a Lutz család csak 28 nap után menekült el a gonosz elõl, ami a házban lakott, akkor õk is bekapcsolódtak a vitába, ami ezt övezte.
Míg a The Demonologist megemlíti Amytiville-t idõrõl idõre, addig Warren-ék nem sokat mondtak a témában, de igyekeztek segíteni. Helyette a könyv a karrierjük egy részletes beszámolója élettükkel együtt, és a Gonoszé, ami gyakran követi õket haza a saját házukba az ördögûzésekrõl.
Warren-ék általában két elnyomástól igyekeztek szabadítani: démoni zaklatás (lebontják a személy akaratát és a test könnyebben él), valamint a démoni megszállás (a személy testének birtoklása egy entitástól).
A könyvet nagyrészt felöleli Ed és Lorraine közvetlen idézetei, miközben elbeszélik saját tapasztalataikat és találkozásaikat.
A könyv szerzõje Gerald Daniel Brittle, aki dicséretes munkát végez és összefüggõ elbeszéléseket alakít ki benne. A fejezetek váltakoznak a különféle otthonokban tett látogatásokkal, emlékekkel, ahol a démoni fertõzések egyszer fordultak elõ és ezzel Warren-ék világos magyarázatot adnak a démonológiában elõforduló furcsa kérdésekre. Ez a szerzõ számára hasznos.
Például: Mi pontosan a démonológia? Miért pszichológiát említenek azoknál az ügyeknél, ahol démonológia (speciális ördögûzés) szerepet játszik?
Ed nagyszerûen kezeli a kérdéseket és válaszol rájuk, miközben rengeteg információt is ad át az évein tapasztalt dolgokból.
Lorraine inkább magára utal, mint látnok. Érez, hall, lát olyan dolgokat, amit a legtöbb ember nem. A házak, ahol démonok vannak, épp, mint egy emberi lény bocsátanak ki hangulatokat, magyarázza a könyvben, és képes, hogy megérezze ezeket a hangulatokat.
A film The Exorcist-nak sikerült olyan tulajdonságokat mutatnia, ami szinte egy igazi ördögûzésnél jelen van. The Exorcist-ban szerepelt például: fizikai manipuláció, természetellenes hányás, vadul ingadozó hõmérséklet a megszállott körül, tudás ismeretlen nyelveken.
Ed Warren igazolja ennek a könyvben folytatott tevékenységnek az egészét. A The Exorcist nem festette le: idegen tárgy, mely korábban nem volt található a házban, arc átalakulása, szagok....stb.
Egy példában egy exorcizmus alatt Ed azt állította, hogy egy ngyobb méretû szikla jelent meg a semmibõl, amit megvizsgált egy specialista és megerõsítette, hogy az a szikla több, mint 75 mérföldre van a területtõl egy erdõs részen. Ez az információ eléggé szokatlannak bizonyult.
A könyv érintkezik néhány híres ügyön, mint: Anneliese M. A könyv ezeknél a részeknél szinte hátborzongató.

Ed egy különös találkozást is megoszt:
,,Csak néhány hónappal ezelõtt Lorraine és én egy show-ban voltunk New York városában. Ezután taxit hívtunk ebéd miatt. Ahogy sétáltunk az utcán láttuk, hogy valami baj van a sarkon és rendõrautók veszik körbe. Így javasoltam, hogy menjünk bal oldalra, ami a Mott utcára vezet.
Nos, volt ott egy sikátor, ahol a kuka tele volt szeméttel. Legyek, kukacok, férgek voltak mindenfelé. A szemét bûze lassan kezdte besavanyítani a gyomrunkat. Mindazonáltal mentünk tovább. Messzebb a sikátor kissé hajlott és már középen nem is láttuk az utcát.
Gyorsan sétáltunk, de ahogy a szemétkosár és sor végére értünk az átjáró közepéhez, láttunk két lábat, ahogy kilógott. Azt mondtam Lorraine-nek, hogy álljon ott, amíg én tovább megyek. Amikor közelebb mentem, láttam, hogy elhagyatott és egy férfi van ott. A férfi alig élt, a falnál ült lábát kinyújtva. Piszkosabb volt, mint bárki, akit valaha láttam: sebekkel borított és tele volt betegséggel.
Õ elkezdte mondani a történetét. A rendetlenség egészen befedte testét a mellkasáig. Legyek szálltak mindenhol, az arcán és testén. A patkányok pedig a lábán voltak. Látszott, hogy nem a napokban költözhetett oda az a férfi......
Hogy történhetett ez? Hogyan tudott egy emberi lény egy ilyen szakaszba süllyedni? Néztem szegény, nyomorult lelket és az együttérzés öntött el. Amikor végül elértem, hogy az arcára nézzek, én megdöbbentem és ösztönösen hátraléptem egy lépést. Az arcán perverz vigyor volt, és csúnya, embertelenség a szemében. Azután már tudtam, hogy mi történt vele. És az, ami birtokolta azt az embert, szintén ismert engem.
,,Te fattyú"-mondtam. Erre gúnyolódni és nevetni kezdett. Azt mondta nekem: ,,Én megölöm. Néhány nap alatt halott lesz. És tudod nincs semmi, amit tudnál tenni. Mert ez már kész."

 

 

 

A könyvben található az átírt magnószalagok több oldala, amit jellemeznek Ed kikérdezései a megszállott személynél. A kikérdezések közül egy darab:

Hang: Nem én választom, hogy itt legyek!
Ed Warren: Miért jöttél akkor?
Hang: Hatalom alatt vagyok!
Ed Warren: Kinek a hatalma alatt?
Hang: A fehér fény!
Ed Warren: Írd le magadat nekem!
Hang: Nem. (akkor egy feszületet helyeznek oda és a lélek kiabál)
Ed Warren: Írd le magadat nekem!
Hang: Megmondom valójában hogy nézek ki. Én nagyon gonosz vagyok és csúnya. Embertelen és bosszúálló. Szörnyû arcom van és durva szõr a testemen. A szemem süllyedt. Égek. Nõi hajam van. A körmöm hosszú és lábam karmos. Van egy farkam, amit lándzsának használok. Mi mást akarsz tudni még?
Ed Warren: Hogy hívnak?
Hang: Én Resisilobus vagyok! Én Resisilobus vagyok!

 

 

Egy másik, ahol a megszálló Frednek nevezte magát és brit kiejtésben beszélt.

Ed Warren: Azt akarod, hogy hozzak ide egy papot?
Hang: Igen. Rendben. Én itt vagyok bent. Szétrúgom!
Ed Warren: Mit mondanál, ha Sz. M. azt mondaná, hogy távozz?
Hang: Yeccch. Huh
Ed Warren: Tudod, hogy mi ez Fred? Mit látsz?
Hang: Uh ... a kereszt.
Ed Warren: Igazad van. Egy kereszt, ami azt jelenti, hogy menned kell.
Hang: Le fogom vágni valaki fejét.
Ed Warren: Legközelebb visszajövök és el kell tûnnöd. Magammal hozok egy erõs exorcistát és menned kell.
Hang: (Van egy hosszú átmeneti nyugalom.) Ed. Ed. Ed…Ed…Ed-ward.
Ed Warren: Mi ez, Fred?
Hang: Játsszunk ördögûzõt! Megy és kapja a szenteltvizet.

A The Demonologist egy lenyûgözõ könyv attól eltérõen is, hogy ki hol áll a hitben. Viszont nem mindenkinek ajánlott. Ettõl függetlenül a történelem és az információk érdekesek lehetnek sokak számára.