Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Sallie ház

 Sallie házról  +18 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Sallie házról azt mondják, hogy kísértet ház, ami egyszer egy körzeti orvoshoz tartozott. Sallie szellemi meséje még egy televíziós show-ban is megjelent. A házat elvileg 1872-ben vásárolták meg elsõként, bár már akkor számos balesetrõl számoltak be, melyeknek okára nem találtak magyarázatot.
Állítólag régen egy Sallie nevû kislányt súlyos hasi fájdalmak gyötörték egy este. Anyja orvoshoz rohant, aki a házban tartózkodott, míg õk az emeleten laktak. Az akkori városi orvos, Charles F. vakbélgyulladást állapított meg és azonnali mûtétet kért. A kislány pánikba esett az orvosi mûszerektõl és az orvos éterrel altatta el. Nem megfelelõen, mert a beavatkozás során a kislány felébredt és érzett minden fájdalmat. Nem jól érzéstelenítette el, mert állítólag sietett. Ott helyben életét vesztette. Súlyos fájdalmakban, sokkban, vérveszteségben. Az emberek azt állították, hogy kegyetlen undorral nézett az orvosra és ez kihatott a házra is.


1993-ban Tony és családja az újszülött fiúkkal költözött a házba, amit béreltek. A házaspár azonnal beszámolt a kislány megjelenéseirõl. A játékok mozogtak, az elektromos készülékek kezelhetetlenné váltak. A kezdetben jóindulatúnak tûnõ csínyek azonban kezdtek rosszindulatúak lenni és a férjet fizikai támadások is érték. Megjelentek a spontán tüzek is.
Tanácstalanná váltak és segítséget kértek. Elsõsorban két lelket észleltek a házban. Az egyik a kislány, a másik pedig egy középkorú nõ. Míg a kislány volt felelõs minden rosszindulatú tettért, kiderült, hogy a vele lévõ nõ a ház elõzõ lakójához tartozott.

A Sallie ház önmagában is kísértõ. Találkoztak már benne olyan esettel, mikor testet öltve jelent meg a kísértet és akadt bõven tárgyak repülése is. Tárgyak tûntek el és kerültek meg különbözõ, más helyeken. Ezek mellett karcolások, puffanások, állathangok, ütések, testetlen emberi hang.
Itt rengeteg EVP felvétel készült, számos extrém szagot is észleltek. Végül a leghíresebbek a fizikai károk, melyeket az odautazók tapasztaltak: égési sérülések, karcolások bõrön. A legtöbb fizikai támadás középpontjában Tony P. áll.

A házban sok vizsgálódás folyt már és benne volt egy televíziós show-ban is. Számos médium is fordult meg a házban azért, hogy segítsenek az ott lakóknak. 1993 óta folyamatosan dolgoznak az emberek a történet leírásával. 

Egyesek úgy vélik, hogy a házban maga a gonosz tartózkodik, míg mások szerint segítséget váró kísértetek tartózkodnak ott. Persze akad olyan felvetés is, hogy maguk a lakók okozzák a jelenségeket.
Számos ember szerint, el sem lehet képzelni milyen borzalmas események történnek ott, míg mások véleménye alapján átverés az egész.
Nagyon sok ember nyomozott a ház ügyében. Rengeteg felszerelést vetettek be, hogy kiderítsék mik okozzák a furcsa tevékenységeket. Ilyenek: EVP, infravörös, videokamera, hõmérõ, inga. A kutatók szinte már laborként használják a házat. Sikerült is néhány bizonyítékot szerezni, de ettõl függetlenül az események megmagyarázása és a ház története nem haladt elõre.

A ház kapcsán nagyon sok kérdés merült fel. Elsõnek egy Sallie-nek elvezett lánnyal indult az egész és egy növekvõ listává fejlõdött. Néhány ember szerint több entitás is lakozott ott, csak idõk során kezdtek magukhoz térni a falakon belül. Valahányan feltették azt a kérdést, hogy a ház maga egy kapualj a másik oldalra, ahol a szellemek talákoznak?!
A kutatók ez mellett kíváncsiak arra is, hogy kik azok, miért vannak ott, mi a múltjuk?......stb. Ez csak néhány kérdés persze, de sok más is van mellette.

Néhány évvel ezelõtt teljesen új felszerelésekkel kezdték vizsgálni a házat. Vittek magukkal szõnyeget, rádiót...stb. Az elsõ jele rögtön mutatkozott a tevékenységeknek a házban. Amikor közülük az egyik fel akart menni az emeletre a rádió hangja az ötszörösére nõtt megmagyarázhatatlanul. Képeket készítettek, s közben érezték, hogy valami láthatatlan entitás piszkálja õket. Az egyik szobába érve szorongás fogta el a csoport egyik tagját. Mikor megnézték késõbb a képeket, egy világos gömb alakot fedeztek fel rajta.