Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Kísértetek típusai

Kísértetekről- Kísértetek típusai

 

 

 

 

 

 


Az emberek mindig képesek voltak arra, hogy a különfélre rejtélyekre válaszokat találjanak, de a túlvilágra nem igazán. Bár nagyon sok elmélet jött létre a halál utáni életről, egyik sem nyilvánvaló.
A spekulációk a szellemek fölött sokáig tomboltak, de konkrét bizonyítékot nem találtak meg. A hívők szerint több, különböző fajta kísértet van, mint például hagyományos kísértet, válságkísértet, kétszínű alak, évfordulói szellem.
A hagyományos kísértetek az emberekre hatnak. Ez lehet jó vagy rossz. Tárgyakat rejtenek el, dobálják a tárgyakat, vagy hangokat hallatnak (segítségért könyörgés). Úgy tartják, hogy ők az idősíkban megragadt szellemek. Állítják, hogy valami befejezetlen munka miatt vannak itt. Ez a hirtelen halál miatt is lehet és általában embereket keresnek fel, hogy segítsenek nekik megoldani a kérdést, vagy egyéb más dolgot. Ezekről azt mondják, hogy nagyon értelmesek, bár félelmetesek. Tudatában vannak annak, hogy meghaltak és a környezetnek is.
A válságkísérteteket úgy tartják, hogy azon szellemek közé tartoznak, akik tájékoztatni akarnak valakit valamiről. Ők természetből fakadóan szilárdak vagy átlátszóak.
Az évfordulói szellemek megjelennek haláluknak évfordulóján, amit valami tragikus esemény okozott. Ezeket a szellemeket általában megtalálják régi házaknál, váraknál, amik tragikus, vagy épp legendás múlttal rendelkeznek.
A hírvivőszellemek, mint a kísértetek is, családtagnak jelennek meg, hogy beharangozzák egy másik családtag halálát.
A kopogó szellemek olyan zajos szellemek, amik "pszichés robbanások"  révén jönnek létre tizenéveseknél főleg.
Spekulációkról hiszik azt, hogy a lélek vagy az emberek szelleme kik tovább léptek a földi életből. Ezek gömb alakúak, amiket nagyon sok ember lát és állít. Néhányan azt is felvetették, hogy ezeknek egy különálló alakjuk van.

A tudósok sajnos nem igazán hisznek az állításoknak, mivel sok feltevés létezik és kevés a magyarázat. Még mindig úgy tartják, hogy ezek pusztán csak az emberi félelem szüleményei!