Menü

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Alvási paralízisről

 Alvási paralízisrõl    +18!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ha valaha felébredt az éjszaka közepén és azt tapasztalta, hogy nem tud mozogni, vagy nem tud sírni, nem tud kiabálni segítségért, alvásbénulást tapasztalt. Ha ezalatt hirtelen érezte, hogy valaki nézi, akkor éber hallucinációval volt dolga.
Ha mindez azután történik, hogy lát egy teremtményt, ami hasonlít egy törpére, vagy egy éjszakai manóra, ami felkúszik, hogy suttogjon, vagy épp nevessen a fülébe, akkor azok között van, akik már láttak incubust.
,,És nincs egyedül."
Az orvostudományban javarészt nincs teljes magyarázat az alvási paralízisre (Sleep Paralysis (SP). Ezt hallucinációként ismerték többnyire. Bár a világ népességének 40%-a egyszer legalább tapasztalta ezt életében. Ez kialakulhat azonban alvásmegvonás esetén is. Gyakori tünete a narkolepszia.
Általában a REM alvásszakaszban a test megbénul. Alvásbénulásnál a REM bénulás kitart, mikor valaki felébred.
A kísértetek, amik az alvási bénulással kapcsolatban voltak hozva, tartalmazták a félelmet. Általában idegenek, angyalok, õsiségek....stb.
Errõl nem sok ember beszél. Nagyon sokan démonokról is beszámolnak.
A világon sok embert látogatnak meg este hátborzongató entitások, amik gyötrelmet okoznak az alvásban. Nagyon sok ilyen személynél állapítottak meg alvási paralízist.

Kísértetek:
Számos említés a kísértetekrõl az USA-ban és Európában zajlott, mikor alvási paralízis került szóba. A személy az ágyban feküdt ébren, mikor észrevette, hogy van valaki a szobában, majd bénulás vette nála kezdetét. Sok más embernél voltak ilyen esetek. Egyebek között volt az is, hogy valaki harcolt a kísértetekkel, de úgy is érezték, hogy valaki nyomja õket a mellkasnál.

Boszorkányok és démonok:
A 17-ik században nagy hite volt a boszorkányságnak bizonyos dokumentumok szerint. Például egy nõt boszorkánynak mondtak, mert feljelentõje valami borzalmas dolgot közölt róla, hogy az éjjel a kísértete bement a szobájába és rámászott. Ezt boszorkánylovaglásnak nevezték.
A középkor Európában sok beszámoló volt arról, hogy a démonok a személy mellkasára ülnek és ártanak nekik. Valamikor zaklatják õket. Ezek a démonok ismertté váltak incubus, illetve succubus néven. Sok esetben felvetették, hogy a boszorkányok önként vannak együtt incubusokkal.

Tündérek és kicsi emberek(manók):
A tündér folklórt a Brit-szigeteken gyakran övezte elrablástörténet. Általában a tündér az áldozatnak ad egy italt, ami bénulást idéz elõ, majd megszükik áldozatával tündérországba és áldozatát visszaküldi biztonságosan az ágyába. Ezt a mesét tündérlovaglásnak nevezték.
Az északi mitológiában fekete manóktól féltek. Õket Svartálfarként ismertek. Ezek a törpe-szerû lények úgy voltak ismertek, hogy árültek az alvó mellkasára és közben szörnyû dolgokat mondtak neki. Ez a szó németül (albtraum) rémálmot jelent, de még mindig tündérálomként ismert.
Svartálfar:
Az északi mitológiában van jelen. Manók, vagy fekete manók.


Vámpírok:
,,Ott volt abban a szobában, ugyanaz a a fehér köd, amit azelõtt is felfedeztem... Ugyanazt a homályos dolgot éreztem, mint azelõtt és ugyanúgy odajött hozzám, éreztem a jelenlétét...Az ágy mellett egy magas, vékony ember feketében. Azonnal ismertem õt mások leírásából. A viaszból való arc: a magas sasorr, amire a fény esett egy vékony felezõvonalban; azok az éles fehér fogak, piros ajkak; és a véraláfutásos szem . . . Sikítani akartam, de bénultam."